CosmoGirl
|
Pozdravljeni! Zanima me vaše mnenje, če lahko. Mnenje glede na lastno znanje (oz. izobrazbo), lastno prakso, lastne izkušnje... Zanima me namreč nekaj glede prebave. Drugače nimam problemov. Se pa začne moje črevo malce čudno obnašati pri zaužitju ogljikovih hidratov - največkrat, če je to kakšna sladica ali kar koli iz testa. Da ne bo pomote - to zelo rada jem, a, hvala bogu, zmerno. Ko zadevo zaužijem, je vse ok. Tudi želodec jo lepo prebavi. Nekaj časa čutim tudi, da se lepo prebavlja po črevesju. Potem pa se ta zadeva na nekem predelu ustavi. Vsak obrok za tem se torej za to blokado kar nalaga in nalaga. Dokler se potem kooončno ne premakne do konca. Pri tem ne boli, ni nobenih ostalih problemov. Samo to, da, ko grem na potrebo, pride ven zelo debel blat, ker se je pač nekje vmes nalagalo. Ni trd, vse je ok, le predebel je, kar povzroči problem tudi pri samem izločanju čisto na koncu in pa, khm, v wc-ju (voda ne potegne takoj vse skoz). Sedaj pa moja ugotavljanja... Pred leti sem namreč prebrala, da med samim obrokom in pa kakšno uro po obroku (ponekod pravijo tudi do 2 uri) naj ne bi sploh nič pil, ker se blat v končni fazi potem preveč zlepi skupaj in naredi pac. Pa sem se tega držala. Pojavi pa se problem, ker imam že od otroštva diagnozo izsušenih sluznic (nosne, ustne, očesne, zgleda pa da tudi črevesne). Kot otrok tu nikoli nisem imela problemov, ker res rada pijem - skozi mene gre ponavadi na dan res ogromno tekočine - brezalkoholne, da ne bo nesporazuma . Ko pa sem začela prakticirati obroke brez pitja med in do ene uro po obroku, se je začelo tole. Zaradi tega sem potem čisto preveč izogibam ogljikovim hidratom, kar pa načeloma tudi ni prav, ker potem nimam dovolj energije oz. jo največkrat sploh nimam. Sem pa slišala, da lahko med in po obroku piješ toplo tekočino - od juh, čajev, mleka, ipd. Kakšna so torej vaša mnenja? Bi se torej morala držati... - brez tekočine med in po obrokih ali
- topla tekočina med in po obrokih?
Najlepša hvala vam vsem že vnaprej!!
|