|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zgodba za vzpodbudo
28.4.2011 10:43:43   
Amelia
Živjo!

Naj vam na kratko opišem svojo zgodbo in mogoče vlijem upanje vsem, ki ste v postopkih zunajtelesne oploditve.

Z možem sva se pred cca. 6 leti odločila, da je čas, da na ta svet spraviva eno malo bitjece. Meseci so minevali in nič s eni zgodilo. Začetno razočaranje, po enem letu obisk ginekologa, so mi ugotovili policistične jajčnike, klomifen 5 mesecev, nič pomagalo, nato obisk v kliniki za zdravljenej neplodnosti. Sledijo preiskave, vse skupaj tarja cca. 6 mesecev, z možem vse OK, pri meni so ob slikanju maternice ugotovili, da je 1 jajcevod povsem neprehoden, gremo v laparaskopijo, kjer mi delno vzpostavijo nazaj prehodnost jajcevodov, ter odstranijo ciste na jajčnikih. Spet novo upanje, vendar se spet pol leta nič ne zgodi...

Sledi prvi postopek IVF, ki se pretvori v ICSI, saj semenčeca ne morejo prodreti v jajčece, vstavijo mi 2 zaradka, neuspešno..spet jokamo...Čez 3 mesece ponovimo vajo, tokrat super rezultat, poleg dveh zarodkov, ki mi jih vstavijo imamo še 5 zamrznjenčkev. Čez 9 mesecev se nama rodi deklica...presrečna oba...

Ko je imela hči 1 leto in pol, sva šla lani po zamrznjenčke, dva postopka, vsakič neuspešno...Po 3 mesecih nov postopek, od 8-ih celic pridemo do samo enega zarodka, katastrofalen rezultat, spet same skrbi, zakaj se nočejo jajčeca oploditi, kaj če se ne bodo nikoli več....

Po treh mesecih ponovi vajo, tokrat 5 celic, nastanejo 3 zarodki, dva mi vstavijo, ampak po 10 dnevih krvavim, konec je...spet jokamo, kaj če mi nikoli ne bo več uspelo. Res, da je lažje sedaj, ko imam že enega otroka, ampak spet vidim okoli sebe same vozičke in trebuhe, ki me preganjajo...

A poglej, poglej, naslednje menstruacije od nikoder, po 10 dnevih zamujanja, naredim test, čist tko neobremenjeno, kakšna pa je verjetnost, da bi bil +, če že 6 let ne paziva in ni bilo nič....in pogaže se +!!!!!tresem se.....mešani občutki, kaj če je lažni rezultat in je še kaj ostalo od postopka, ne morem se še veselit...čez 2 dni grem do zdravnika, ki mi je delal postopke zunajtelesne oploditve na UZ, pravi, de nekaj se vidi, ampak je še prezgodaj, čez 14 dni pridem še enkrat in čez 14 dni spet in zaenkrat je vse OK, sem v 9./10. tednu..

Res, da je še zgodaj, pred mano je še dolgih 7 mesecev, ampak moramo biti pozitivni. Skratka punce, vse je mogoče, še danes ne dojemam, da sem po 6-ih letih zanosila po naravni poti!!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zgodba za vzpodbudo
28.4.2011 10:47:33   
2.2.
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2011 11:00:04   
Anonimen
Čestitam, lepo nosečnost ti želim in pazi nase!user posted image

(odgovor članu 2.2.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2011 11:25:45   
nosek5
user posted image upanje umre zadnje. Čestitke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2011 12:06:30   
športnica
o amelia tebe se pa spomnim od lani. ja kaj naj rečem. čestitke. lepe lepe čestitke. upam da bo vse lepo do konca in čimmanj skrbi.
lepa zgodba. sploh pa to, da vama je na koncu uspelo po aravni poti. čudovito. uživajte.

(odgovor članu nosek5)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2011 12:29:55   
CariSSa10
u čestitke! user posted image res vzpodbudno in še en dokaz, da pride plusek ko najmanj pričakuješuser posted image mirno nosečnost in zdravega sončka! user posted image

(odgovor članu športnica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2011 13:54:47   
Sonrisa
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu CariSSa10)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2011 16:43:29   
katra55
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke!

(odgovor članu Sonrisa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2011 19:41:50   
Anonimen
tudi jaz imam podobno izkušnjo, kaj bi dala,da bi se mi to prej zgodilo!user posted image

(odgovor članu katra55)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2011 19:44:13   
mala06
user posted image user posted image  user posted image  user posted image  user posted image   ČESTITKE!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2011 10:43:44   
korinca
Amelia čestitke!!!

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 11
29.4.2011 20:47:05   
Anonimen
user posted image Bravo, čestitke.

Za vse tiste, ki se trudite in upate še jaz delim zgodbo za vzpodbudo.

Po enoletnem neuspehu napotena oba naprej na preiskave. Težave ugotovijo pri možu user posted image . sledi prvi postopek neuspešno user posted image , 2 zamrznjenčka neuspešno.
sledi drugi postopek uspešno, veselje nato pa žalost v 20t mi odteče voda user posted image user posted image . Nič zamrznjenčkov.

Čez pol leta nov postopek tudi tokrat uspešno user posted image in veliko strahu vendar tokrat donosim uspešno tako da imamo doma 2 leti starega otročka. Ko je otroček star 8 mesecev zanosim po naravni poti vendar temu sledi SS user posted image .  čez pol leta se prijavim, da grem po zamrznjenčka, ki nas čaka pa menstruacije od nikoder. Spet mešani občutki in veliko strahu grem na pregled tam ša šok pričakujemo dvojčke.

No in tako imamo sedaj doma 3 otročke pa še en zamrznjenček nas čaka user posted image user posted image .

(odgovor članu korinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
7.5.2011 22:37:26   
Gulia
Čestitke user posted image čimlepših 7 mesecev do konca in glasnega ter zdravega user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.