predkazenski postopek (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


galea -> predkazenski postopek (28.4.2011 10:30:25)

Pozdravljene!
Mene pa zanima, če ima kdo kakšne izkušnje s tem. Prijatelj je dobil vabilo, da se mora oglasit na sodišču, ker je kako v predkazenskem postopku, ker bi naj v službi prekoračil svoja pooblastila; kršitev človeškega dostojanstva z zlorabo uradnega položaja. Gre za zadevo, ki se je zgodila pred enim letom, sam pa je bil v tej zadevi tudi poškodavan, sedaj pa njega bremenijo, da je zlorabil svoj položaj. Malo sem gledala po netu, pa ne najdem nobenih konkretnih informacij o tem, če je že kdo bil na tem in kako se je končalo.

Torej če ima kdo kakšno vzpodbudno informacijo bi bila zelo dobrodošla.




end1 -> RE: predkazenski postopek (28.4.2011 12:55:10)

a je to kazenski pregon al civilni?




galea -> RE: predkazenski postopek (28.4.2011 13:26:06)

mislim, da kazenski




Kerensa* -> RE: predkazenski postopek (28.4.2011 13:54:48)

Če ga zaradi tega, ker je osumljenec, v predkazenskem postopku (to je, po domače povedano, samo zbiranje informacij s treh strani - policije, državnega tožilca in preiskovalnega sodnika) povabijo na sodišče, naj se ne sekira preveč. Še vedno je samo osumljenec, ne obdolženec ali obtoženec in na sodišče v predkazenskem postopku ni vabljen samo on, temveč vsi udeleženci v postopku - in na sodišču se bodo, eden za drugim, izjasnili, kako in kaj. Šele potem, ko bodo zbrane domnevno vse informacije, pa se bo odločalo, ali se bo uvedel kazenski postopek (in proti komu sploh) ali se bo vse skupaj ovrglo.




end1 -> RE: predkazenski postopek (28.4.2011 15:08:07)


IZVIRNO SPOROČILO: galea

mislim, da kazenski


pol je gotovo že bil zaradi tega že zaslišan s strani policije. Sam ve kako je bilo takrat, pove naj pač po pravici, da je bil poškodvan tudi sam, to gotovo že vedo. Bi pa že tožilstvo ovrglo ovadbo če ne bi bilo nobenega dvoma, ko pa so je stvar mal drugačna. Vsekakor bi se o zadevi pomenla z dobrim odvetnikom, mogoče ga pa že služba zagotovi.

Kaj pa je nadzor v službi pokazal, ker ziher je bil?




Stran: [1]