bolniška in plača (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

pondelak -> bolniška in plača (27.4.2011 19:19:41)

pozdravljeni!
me zanima,če ma katera izkušnjo kot jaz.sem noseča,rok mam julija in zaradi komplikacij sem že od decembra na bolniškem.po pogodbi mam napisano da se mi plača nakaže 15.-20. v mesecu.ko sem delala je bla plača vedno 15. v mesecu,sedaj pa mi jo delodajalec da vedno po 20.ta mesec je še sploh nisem dobila pa je že 27.?? če mu lahko pošljem inšpekcijo ali mi on lahko zadržuje plačo zato ker sem na bolniškem?sploh nevem kaj lahko naredim...

katra55 -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 19:27:12)

Če si že od decembra na bolniški, potem ti bolniško da ZZZS in ne delodajalec.

Anonimen -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 19:27:55)

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Mislim, da jo še vedno izplača delodajalec, ZZZS pa mu jo refundira.

pondelak -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 19:42:53)

ja delodajalec jo nakaže in mu potem zzzs vrne....

elevitka -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 19:49:43)

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Mislim, da jo še vedno izplača delodajalec, ZZZS pa mu jo refundira.

tako je ... plačo ti je dolžan nakazati delodajalec... ZZZS na podlagi zahtevka delodajalca nato refundira delodajalcu 31. dan in naprej (seveda na podlagi bolniškega lista.... v pogodbi o delu pa imaš navedeno do kdaj se najkasneje izplača oz. kdaj je plačilni dan ....to je tvoja podlaga tudi za inšpekcijo !

Jaz bi vseeno morda najprej poklicala delodajalca (vsaj računovodstvo oz. oddelek kjer vam obračunavajo plačo.... zakaj plača zamuja)

tamchy -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 19:56:15)

Saj sem ga že klicala,pa pravi,da mi je ni dolžan nakazaj,naj si malo zakone preberem.ne nakaže pa mi zato ker me po domače povedano zaj...., ker je jezen ker sem noseča...

elevitka -> RE: bolniška in plača (27.4.2011 20:02:12)

ah... seveda ti je dolžan !!! tule imaš pravno podlago http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/o/27FCEB5B7FE8046EC1256F6400346896?OpenDocument potem pa ga le prijavi inšpekciji

artista7 -> RE: bolniška in plača (28.4.2011 12:33:54)

jaz sicer nisem noseča, sem pa na bolniški že lep čas. Čakam peneze... ki jih seveda kar ni in ni... isti pogoji, čeprav plače še nikoli ni bilo 18ga.. Če si ga upaš prijaviti, daj, jaz se ga ne upam, ker ni šans kasneje za job na mojem področju (plus tega ne vem če bom kaj dosegla pri našem pravnem sistemu), če si to privoščim. Verjamem pa, da je težko ... pri meni položnice čakajo ... to nikogar ne zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image] upam, da se vse dobro izteče zat, da prideš do svoje pravice in rodiš zdravo dete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

elevitka -> RE: bolniška in plača (28.4.2011 12:42:35)

PA POŠLJITA ANONIMNO PRIJAVO ! evo pa še ena razprava na to temo.... izkoristi vse možne kombinacije da dobiš to kar ti pripada (pa se seveda ne izpostavljaš poimensko) http://med.over.net/forum5/read.php?147,5742074

artista7 -> RE: bolniška in plača (28.4.2011 12:54:33)

brez skrbi, če bi bila to velika firma z več zaposlenimi bi to že naredila. tako pa se bo prec vedelo, kdo je prijavil ker smo se zaradi omenjenih problemov že nemalokrat skregali.

mate0ja -> RE: bolniška in plača (28.4.2011 15:24:50)

zzzs plače delodajalcu ne refundira, dokler le ta ne dokaže, da jo je plačal. Ne vidim pa drugje problema kot v tem, da mora delodajalec za cca mesec dni "založiti" denar za tvojo plačo. Bodi pa pozorna na to, da se ti lahko zgodi, da če plača ne bo nakazana je ne bodo upoštevali pri izračunu dodatka za nego in varstvo otroka. 

elevitka -> RE: bolniška in plača (28.4.2011 17:51:48)

IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

zzzs plače delodajalcu ne refundira, dokler le ta ne dokaže, da jo je plačal. Ne vidim pa drugje problema kot v tem, da mora delodajalec za cca mesec dni "založiti" denar za tvojo plačo. Bodi pa pozorna na to, da se ti lahko zgodi, da če plača ne bo nakazana je ne bodo upoštevali pri izračunu dodatka za nego in varstvo otroka. 

seveda... obvezna priloga delodajalca za refundacijo je REK1

Stran: [1]