pecivo za naprej:) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


pelin -> pecivo za naprej:) (26.4.2011 19:49:12)

V petek grem na eno tradicionalno druženje , kjer je navada, da vsak s seboj prinese nekaj peciva...to samo po sebi ni nevem  kakšen problem, ker rada pečem...Težava je v tem, da sem v četrtek in petek dopoldne zasedena do grla in še čez, zato bi rada nekaj zadevic spekla že prej...npr. v sredo...Nekako se mi zdi, da sem v parih letih odkar se srečujemo izčrpala vse dobre preizkušene recepte in se ne spomnim nič novega. Pravzaprav nič novega in takega, da bi bilo pečeno v sredo in dobro, lepo in ah in oh še v petek..
Any advice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ?




ZARA -> RE: pecivo za naprej:) (26.4.2011 20:57:01)

Ja, tiramisu, ane? [sm=smiley1.gif] En preizkušen recept. Pa za kakršne koli posledice ne odgovarjam. Ta sladica je reees izi in hitro narejena.

Tiramisu
Potrebuješ:

1 x bebe piškoti
3 x rumenjak
2 velike žlice medu ali sladkorja
5 dag narezanih mandeljnov
5 -7 dag lešnikov (orehe)
½ litra rastlinske smetane
1 žlica kisle smetane
1 dcl ruma
malo kakava za posip


Najprej skuhaj 1 l močne črne kave, jo sladkaj, ohladi in vanjo vlij 1 dcl ruma. Pa moraš počakat, da se kava ohladi. Jst jo skuham kako uro preden se lotim rumenjakov & co.

Rumenjake penasto vmešaš z medom (sladkorjem) in jim dodaš že stepeno smetano. V to zmešano kremo dodaš žlico kisle smetane, lešnike (orehe) in lističe mandljev. Narahlo dobro premešaš z žlico (na roko, ampak ne z roko).

Piškote polagaš v posodo (jst imam Tupperware-ovo) ali pekač enega zraven drugega, da pokriješ dno in jih fajn namočiš z že ohlajeno kavo. Na en piškot naj pride 2 - 3 žlice kave. Piškote premažeš s kremo in postopek 2 x ponoviš. Na koncu namažeš s kremo in posuješ s kakavom.

Tek!






pelin -> RE: pecivo za naprej:) (26.4.2011 21:23:37)

ja pa res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]na tiramisu sem kar pozabla...pa še bolj dobr je če kakšen dan stoji...





mateyka -> RE: pecivo za naprej:) (27.4.2011 1:04:52)

babičina dobrota mora tudi stat v hladilniku, da dobi pravi okus in vsi jo majo radi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
http://www.kulinarika.net/recepti/2785/sladice/babicina-dobrota/




pelin -> RE: pecivo za naprej:) (27.4.2011 9:40:09)

Tole babičino zadevo pa še nisem delala...nekaj podobnega sicer že, ampak ni bilo tako simpatično skuštrano za videt , ker je bilo brez kokosa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...Zgleda slastno...




ZARA -> RE: pecivo za naprej:) (27.4.2011 12:43:22)

IZVIRNO SPOROČILO: pelin
ja pa res[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]na tiramisu sem kar pozabla...pa še bolj dobr je če kakšen dan stoji...

Saj zato. Dlje stoji boljši je.




pelin -> RE: pecivo za naprej:) (27.4.2011 18:29:14)

Spekla  Mateykino Babičino dobrotico ( nekako se mi zdi, da jo bom morala jutri še enkrat, ker škrata sumljivo pogosto hodita odpirat hladilnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), Ronjine nakapljane piškote (z rahlo inprovizacijo...po vrhu sem nakapljala še čokolado...dvojno nakapljani[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]), klasične orehove rogljičke, kokos- rumove kroglice (zaradi izdelave , ki je šla skozi otroške roke, so simpatično različnih oblik)..idejo za tiramisu mi je ukradla kolegica   (smotka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), tako da ga bom samo jedla in nič delala...to pa tudi ni tako slabo...
Jutri , če bom pri volji še nekaj slanega peciva iz listnatega testa in potem finito...





Stran: [1]