Bakfark -> RE: ko ti je vsega dovolj (29.4.2011 11:35:00)
|
IZVIRNO SPOROČILO: nbostjan Niti ne vem kje bi začela,saj prvič pišem na tak forum o naših problemih. Živimo v tronadstropni hiši,katero spodnji del uporablja moževa babica,srednji in zgornji del pa midva z možem in najini trije otroci.Hiša je sicer babičina,najina dolžnost pa je da jo preživljama do njene smrti.Babica je sicer že v letih,vendar še vedno tako čila,da si sama kuha(njena želja).Do sem vse lepo in prav,vendar ni tako.Že prvi mesec je pokazala svoje "roge".Dala nam je vedeti da je ona glavna in da se bomo ravnali po njenih pravilih.Ko je to dosegla je začela z drugimi forami.Če je zjutraj ko vstanem v roku petih minut ne grem dol pozdravit,že mojemu gnjavi da nič ne pridem dol k nje,da nočem z njo kavo pit(čeprav je nikoli v življenju nisem pila),Da bo razveljavila pogodbo.........................v glavnem same grožnje.Naj povem da ji zunaj okoli hiše naredimo vse kar nam reče(saj je to naša naloga),jo pustimo na miru,ona pa le vrta in vrta.In danes je spet imela svoj dan:mojemu je zatežila do konca,da jo najini otroci nimajo radi,da se jo že najtamlajši brani(star je 14 mesecev),da jaz mojega moža dajem v nič,.................skratka stvari ki nimajo ne repa ne glave.Soseda ki jo pozna že od nekdaj mi je rekla da se naj ne sekiram,da taka pač je in da ni vse večno.Lepo povedano,vendar to lahko pove tisti ki ne živi z njo ne pa mi.Čeprav imamo svoj vhod,svojo kopalnico,wc.......................nam ne da miru.ne vem več kako se naj obnašam da bo babici prav.Rada bi samo vedela zakaj me tako sovraži????????? To da ni vse večno vaju samo opozarja na to, da tudi babica ni večna in ko umre vam sprosti prostor za udejanjanje svojih pravljic. Vas veže pogodba, iz nje izhajajoče dolžnosti in pravice. In zgleda, da je ravno v tem keč. Če lahko malo vpletem religijo, veš, smisel vere, resnična ljubezen v Boga, naj ne bi bila pogojena s strahom pred večnim Peklom ali v želji po večnem Raju temveč je njen smisel v brezpogojni ljubezni. Ne skrbite za babico iz brezpogojne ljubezni, temveč si v povračilo za to dolžnost (kot ji tudi sama praviš) nadejate pravic nad hišo po njeni smrti. Kar je pošteno samo v terminologiji izpolnjevanja pogodbenih dolžnosti. Babica še zmeraj zna poskrbeti zase, in ne glede na to, da bi ji vaša pomoč nekega dne lahko postala dobrodošla, je zdaj zanjo verjetno ponižujoče sprejemanje pozicije kot pogodbene stranke za katero je POTREBNO, torej DOLŽNOST poskrbeti. Prvič, verjetno zato, ker, kot sem že navedel, še zmeraj zna poskrbeti zase, drugič zato ker se ta dolžnost navezuje na nase pogojeno "koristoljubno in sebično" pravico, ki z babico kot tako, torej emotivnim bitjem z lastno duhovno in moralno vrednostjo, ki naj bo deležno ljubezni in spoštovanja, naj ne bi imela nobene zveze. Vi pa, imam občutek, ste se kot stari dobri hlapci hlepeč po zveličanju, ki se nahaja v "večnem življenju po njeni smrti" pripravljeni popolnoma podrediti vsem njenim manipulacijam. Strah pred izgubo raja, ki se vam obeta posthumno je večji od prenašanja pekla zdaj in v tuzemstvu. Ne obsojam nobenega, vendar ste se po mojem mnenju oz. IMHO verjetno sledeč modremu nasvetu "čisti računi dolga ljubezen" stvari lotili preveč šlampasto. Predvsem pa - nimate ravno nekega spoštovanja.
|
|
|
|