Ne zna "hodit" v copatih (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Natas@ -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 15:32:50)

Naš frajer že prav lepo hodi, če se ga drži za roke, tudi v čevljih Fisher Price hodi kar normalno, danes pa sem mu za v stanovanje kupila še copate (Petejan se mi zdi), v njih pa mu hoja sploh ne gre. Nogi kar zvija eno navznoter, drugo pa navzven. Se mi kar smili, ker mu ne gre.
A je to normalno, vsaj dokler se ne navadi nove obutve ali naj jih nesem zamenjat?

Lp

Natas@ -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 15:59:32)

Ja copati imajo trd podplat, so ortopedski in imajo obpetnik (tisto, da fiksira peto).

ZARA -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 19:07:15)

Normalno. Jst ji dokler ni shodila praktično nisem dajala copat in čevljev na noge in je bla zelo štorasta...ampak se je stanje spremenilo v slabih 2 tednih...ti mu jih kar dajaj gor,sej bo pogruntal!
lp

Anja167 -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 20:06:47)

Naš je bil v Petejanovih copatkih tudi tako štorast, kot opisuješ (vihanje nogice, vlečenje nogic za sabo). Meni se pa zdi neustrezno, da se podplati, sploh pri copatkih za doma, ne dajo prepognit. Mislim, da bi se prav prepogniti morali, saj bi moralo biti pri učenju hoje vse čim bolj podobno hoji z boso nogico. Pri Petejanovih copatkih je problem tudi to, da so tako visoki (previsoki, po moje otroka vrhnji rob žuli - vsaj če ima tako debele nogice kot naš). Torej, ti copatki pri nas dobijo zelo slabo oceno. :( Jaz bi jih nesla zamenjat oz. naše sem pospravila v škatlo (a katera mogoče hoče take luštne rumene št. 19?) in od takrat kupujemo samo še Preschoolians.

Skabi -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 21:11:38)

Naš tavečji je shodil v nogavicah s bremzami (da mu ni drselo). Pa tudi tamali še lep čas ne bo imel copat za po hiši. Se mi zdi, da je za nogico boljše, če ni z vseh strani podprta in omejena s copatkom.

Annny -> Ne zna "hodit" v copatih (16.8.2005 23:13:00)

Anja, a Preschoolians naročite preko neta?
Lp

PIAF -> Ne zna "hodit" v copatih (17.8.2005 7:29:54)

Jaz sem že spraševala na RR, kako je bolje, da "shodi" in mi je ena dala link (24ur.com-popovi zdravniki) od pediatrinje, ki svetuje, da so otrokovi prvi koraki v nogavičkah.

Naš je shodil najprej bos, ker je bilo toplo, zdaj ima nogavičke z bremzicami, včasih mu pa dam še copatke gor in vedno bolje hodi z njimi. Saj bo...

rainbow -> Ne zna "hodit" v copatih (17.8.2005 11:23:01)

Halo!
Moja dvoletnica še zdaj ima zokne z bremzami, je imela lansko zimo sopatke, bili pretopli, nerodni, ji nisem več obuvala.

Tudi jaz sem zasledila, da svetujejo čim več bos bit oziroma v zoknih, tako da moja sploh še ne bo imela copat.

lp:rozica:

Anja167 -> Ne zna "hodit" v copatih (17.8.2005 21:07:05)

Annny, ja, mi naročimo kar prek neta. Zaenkrat je bilo vse OK.

Stran: [1]