Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


atasimon -> Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (24.4.2011 21:07:54)

Moj sin je star 8 mesecev in tri tedne. Prejšno sredo smo prišli iz bolnice zaradi vnetega ušesa. Dobil je antibiotik ZINNAT, ki ga mora jemat na 12 ur do nedelje. v Četrtek ni imel vročine. v Petek je dobil visoko temperaturo 39,2 in drisko. Šli smo nazaj v bolnico, ker smo se zbali, da bi dobil rotavirus, ker je punčka dobila na sredo rotavirus, vendar so nas odslovili, ker to niso bili znaki za rotavirus. Zbijali smo mu z sirupom Calpol. Popoldne smo uspeli zbiti vročino na 37,7 med hrano smo dodali tudi Limbi(Linex). Zvečer je imel temperaturo 37,5. V soboto zjutraj je imel drisko, imel je 37,5 vročine. čez dan je temperatura padla. Soboto zjutraj je med doma skuhanim pudingom pojedel antibiotik tudi ob sedmih popoldne isto pred spanjem je dobil čokolinota po žlički. Danes zjutraj (nedelja) pa katastrofa. Najprej driska, potem pa vse kar je pojedel ali popil; bruhanje. Do 13.00 je bruhal sedemkrat, vsakič ko je spil kamilični čaj je bruhal , vročine pa nič. Šli smo k dežurnemu pediatru (Maribor). Ta nama je zabičala, da moramo najprej nadomestiti tekočino, pogledala je ušesa, rekla da še naprej jemljemo Zinnat. Dala nama je napotnico za v bolnico, če se slučajno stanje poslabša (počutje še vedno v redu; se igra je aktiven , se smeji). Po obisku dežurnega, je doma spil v roku 15 minut 200 ml čaja z rehidrolom  ni bruhal. Spal eno uro. Nato je jedel juho z rezanci. Čez slabo uro driska. Spije okrog 50ml čaja z rehidrolom, bruhanje. cel dan pa je brez vročine. Zdaj (nedelja zvečer okrog devetih) se trenutno igra, brez vročine. Pomagajte!!!




susica -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (24.4.2011 21:32:02)

hej
nimam pojma, kaj naj ti svetujem, samo nekaj bi rekla, koliko jaz vem kamilčni čaj še bolj razdraži želodec in pospeši bruhanje, preverjeno na sebi. vraže babic, da kamilčni čaj pomirja želodec, mislim, da ne velja.
čim prej se pozdravite
lp




tasa_m -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (24.4.2011 21:40:28)

Moja tamala je sicer stara 2 leti ampak pred kratkim, ko je bruhala in driskala, nam je zdravnik dal sirup Reglan, priporočil Linex in borovničev čaj!
Kamilični čas pa odsvetujejo, ker draži želodec, tako kot pri odraslih, tako pri dojenčkih.
Sicer pa moje mnenje, dokler je tamali živahen in ne poležava, da res vidiš da se slabo počuti, ni straha za skrb.

Pozdravita se!




rainbow -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (24.4.2011 21:47:59)

Se strinjam glede kamilic, raje borovničev čaj ali šipkov za pomirjanje želodčka.
Pa preveč mlečnim zadevam bi se jaz tudi izogibala. Pa pit je treba bolj po malo, po žličkah.

Saj bo, če je sicer aktiven, noto ni treba, da bogvekaj je, glavno da dobiva tekočino.[sm=smiley20.gif]




ribica. -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 9:40:03)

ne vem točno kaj bi mu lahko bilo, samo v vednost, če ti niso povedali, otroci po Zinatu radi bruhajo.




ribica. -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 9:42:50)

ja, pa še to, ne mu dat toliko tekoćone spit naenkrat. Saj zdaj če ima tako razdražen želodec, pa toliko naenkrat spije, saj ni čudno da vrže gor. Naj pije po požirkih, pa izogibaj se mleka in kislih zadev. Kakšnih pomaranč in podobnega.




Precious -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 9:48:17)

otrok je v roku 15 min spil 200 ml - napaka otroku ki ima razdražen želodček se ne daje toliko pit.daje se po žličkah ali po manjših požirkih.
Pomagat nimamo kaj,na tebi je samo da otroka hidriraš in to je tudi vse.
Črevesna okužba je verjetno.jih bo še veliko na žalost




hmm... -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 12:33:23)

Velika napaka je to, da spije v 15 min toliko tekočine. To bo takoj izbruhal ali pa bo imel drisko in bo situacija ista. Da preprečimo dehidracijo, moramo otroku dajat tekočino po žličkat. Vsakih par minut (recimo 5) dve žlički tekočine. Tako se prepreči dehidracije in te tekočine ne bo izločil z bruhanjem ali drisko, ampak bo ostala v telesu.




jakipaki83 -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 12:33:38)

Strinjam se s predhodnicami. Če otrok na splošno izgleda ok, ni rota. Rota otroke precej bolj zdela. Pije naj majhne količine po večkrat. Nikakor ne kamilic, ker so res dražeče za želodec - boljša je navadna voda. Pa izogibaj se čokolinotu, pudingom in ostalim preveč sladkim zadevam, ker še dodatno zdražijo želodček. Ob antibiotiku jaz malemu itak vedno dajem probiotike, ker otroci radi dobijo drisko, ko so na AB. Glede temperature pa itak veš, da do 37,5 ni nikakršna vročina in CAlpola ne dajaj, ker je BV plus da je sladek in spet dražeč za želodček. Pa hitro se pozdravite.




Karmy25 -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (25.4.2011 12:42:41)

Ko je naša punčka imela virozo je pomagalo samo to:

Izogibajte se predvsem mlečnim izdelkom. Najboljše je kakšen riž in banana. Skuhajte čaj iz suhih borovnic, ki ga je treba pit po požirkih, večkrat pomalo. Priporočajo tudi slane, bobi palčke. Pa bog ne daj KAMILIC. Nikoli jih nisem dajala otroku in ne bom, so strup za takšen mali želodček.


Želim vam čimprejšnje okrevanje.


LP




sonjababic55 -> RE: Bruhanje, driska vse v enem! Na Pomoč!!! (29.4.2011 12:41:42)

karkoli po žličkah... pomaga... vso srečo!!




Stran: [1]