Noče jesti v vrtcu... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

divans1 -> Noče jesti v vrtcu... (22.4.2011 16:51:07)

Za nami je 8 dni uvajanja, ki je potekalo brez problemov, razen mogoče ta, da noče jesti, kosilo še malo poje, zajtrk in malico pa skoraj nič... Kako je bilo s tem pri vas in kdaj se je to do neke meje normaliziralo?

Anonimen -> RE: Noče jesti v vrtcu... (22.4.2011 18:00:59)

bom čisto na hitro in na kratko. sem zaposlena v vrtcu, veliko izkušenj imam z jasličnimi otroki in to da otrok zavrača hrano je tipičen odziv na uvajanje. Ker otrok še ne zna tako dobro in razumevajoče govoriti (če bi, bi rekel: "tukaj mi ni lepo, jst bi šel domou k mamici"), to pokaže z odklanjanjem hrane. Nekateri celo kakajo ne v vrtcu. In ni ga univerzalnega recepta, koliko časa bo trajalo in kaj je za naredit. Iskreno in odkrito ti povem: veliko veliko je odvisno od vzg., kako se otroku približa in tudi od staršev, koliko sami zaupajo v vrtec.

Srečno!  

ksenija12 -> RE: Noče jesti v vrtcu... (22.4.2011 18:55:35)

Če vsaj malo kosila poje, zajtrka in malice pa ne, bi to jaz rešila tako, da pred vrtcem zjutraj doma pozajtrkuje, ko pa prideš iskat, pa prinesi kaj s sabo za pojest (oziroma pojesta malico iz vrtca)..Je pa po moje bolj ali manj običajna reakcija (eni tako, drugi drugače) in ti ni treba pretirano skbet..Trajat pa zna..dokler ne bo 'posvojila' vrtca, ni kaj..

deveta -> RE: Noče jesti v vrtcu... (22.4.2011 21:16:20)

moja mama dela v vrtcu (prvo starostno obdobje) in izkušnje so take kot pravi rebecca. Nekateri brez problema pojedo skoraj vse (čeprav tisti res mičkeni nikoli), večina pa ne poje skoraj nič. Velikokrat tudi skoraj čez celo leto nekateri zelo malo pojedo a se kljub temu v vrtcu dobro počutijo.
Je rekla da pogosto pojedo pol koščka kruha (še najraje da ni z ničemer namazan) in popijejo tisto šalčko kakava, al kar pač imajo. In to je vse kar za zajterk spravijo vase.
Za kosilo pa imajo radi, če je kaka mineštrica ali pa testenine. Ostalega, v večini, pojedo zelo malo.

PC Baby -> RE: Noče jesti v vrtcu... (23.4.2011 20:59:49)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Če vsaj malo kosila poje, zajtrka in malice pa ne, bi to jaz rešila tako, da pred vrtcem zjutraj doma pozajtrkuje, ko pa prideš iskat, pa prinesi kaj s sabo za pojest (oziroma pojesta malico iz vrtca)..Je pa po moje bolj ali manj običajna reakcija (eni tako, drugi drugače) in ti ni treba pretirano skbet..Trajat pa zna..dokler ne bo 'posvojila' vrtca, ni kaj..

Jst ji pa ne bi dajala nič doma. Se bo hitreje navadla v vrtcu jest. Par dni bo lačna pa bo hitro za žlico zagrabla. Razlogov je več:
1) če ji boš začela pred vrtec nekaj dajat, boš to morala početi ves čas
2) Hrana v vrtcu je preštudirana s strani strokovnjakov in je ziher bolj zdrava, in uravnovešena kot pa ta, ki jim mi dajemo (ker oni sestavljajo jedilnik kot celoto za en dan in se obroki medsebojno dopolnjujejo po vsebnosti, po vrsti, po hranljivosti ipd.)
3) Tebi bo ful lažje, da jo zjutraj naštimaš, oddaš in veš, da jo tam čaka zdrav zajtrk.

Lantea -> RE: Noče jesti v vrtcu... (27.4.2011 21:05:02)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Jst ji pa ne bi dajala nič doma. Se bo hitreje navadla v vrtcu jest. Par dni bo lačna pa bo hitro za žlico zagrabla. Razlogov je več:
1) če ji boš začela pred vrtec nekaj dajat, boš to morala početi ves čas

Se strinjam

Stran: [1]