Hope2
|
Ta teden sem diplomirala iz biciklov. Za 2 rojstni dan je dobil en bicikel 12 colski s pomožnimi kolesi, NO NAME firma, nič posebnega, kolo kot kolo, težko pa ko svinec. Mali bo star 2,5 leti in ne zmore pognat pedalov, tlele sem prebrala, da bolje kupit schwina ali kako lahko kolo, no pa sme šla v akcijo. Najprej brez malega, nato pa še z otrokom. Kolesa so več ali manj iste teže, vsi so težki oz pretežki, so pa razlike v parih cm višina sedeža, dolžina celega kolesa, razlika v cm med sedežem in balanco, bremze, eni imajo blatnike, drugi (spet so zato lahko lažji), ap v pedalih je razlika, eni gredo bolj enostavno, kot pri kakem drugem, ap oblika balance. Zaradi vsega tega ima otrok na oko skoraj identičnih biciklih različno držo. Že sem hotela kupit schwina, pa sem raje še enkrat šla vsa kolesa sprobat z malim. Se je spravil na schwina in moram rečt, da pri svojih 98cm ni šans, da mu vzamem koleščka dol, da bi sam vozil, ker je bicikel previsok. Če se bo otrok vozil s koleščki ali je čez 100 cm velik, ni problema, drugače pa ni šans. Nato sva pristala v bauerju. Imeli so 3 bicikle, po teži enake tam tam, cenovno od 114-140 evrov, je pa en posebno z nizkim sedežem, tak da ko se vsede, lepo doseže tal in če bo kmalu pognal pedale, lahko brez koleščkov vozi. Tega sem potem kupila, saj je tudi v trgovini zagonil pedale. Bicikl se mi je zdel lažji od našega doma, samo sem doma stehtala in sta isto težka, razlike so pa take, kot sem zgoraj opisala. Teže v trgovini ti noben ne bo znal povedat, ker jih ni, nimajo niti v opisu bicikla. Otroka s sabo in sprobat, glej držo telesa in višino sedeža
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 21.4.2011 13:31:33 >
|