dolžina materničnega vratu (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> dolžina materničnega vratu (20.4.2011 12:41:24)

Pozdravljeni,
Imam vprašanje glede dolžine materničnega vratu. V prvi in drugi nosečnosti se mi je okoli 30tedna MV začel naglo krajšati. Prvič sem rodila V 33 tednu, drugič pa sem bila v 31tednu hospitalizirana, ker so mi ustavljali prezgodnje popadke.
Sedaj sem tretjič noseča, 31 tednov. Pred 3mi tedni mi je ginekolog prvič preveril dolžino MV in je bil skrajšan na 2,5 cm. Včeraj pa sem imela zopet pregled in MV po novem meri 5 cm. Ali je dejansko možno, da se je MV nazaj podaljšal? Tudi ginekolog je bil videti malo presenečen.
Sem sicer zelo zadovoljna, če ta podatek resnično drži, ampak me vseeno zanima, če ima še katera tako izkušnjo.
lp

butt3rfly -> RE: dolžina materničnega vratu (20.4.2011 13:25:55)

Citiram pušenjaka:

"Zadnje čase res ne vem več ali sem nor jaz ali kdo drug? skrajšan MV je tisti, ki meri pred 23. tednom 15 mm ali manj (pri enojčku) in manj kot 25 mm v istem času pri dvojčkih!!!"

Pri tebi gre torej v obeh primerih za normalno vrednost. MV ima lahko različne vrednosti, ki variirajo in če se ti je podaljšal, bodi vesela, da je tak.

maktub -> RE: dolžina materničnega vratu (23.4.2011 17:59:18)

tocno tko je kot je predhodnica rekla...sicer sem komaj 22t ampak pri meni je blo tako,v 16t sm ga mela a5mm,sedaj v 22t pa ga imam 45mm...dr.pusenjaka sm wpr.ce je to mozno da se mi podaljsa in je reku da ja..

Stran: [1]