Odprta Babiška hiša v Postojni (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


skuštrana -> Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 9:16:31)

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/1042437204

Bi šle rodit tja?




constanca -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 9:37:39)



Nikakor ne.

Ne tic ne mis. Vsa jaz v tem ne vidim nobenega priblizka babiskim hisam v tujini.




alda -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 10:21:57)

Ne!
zakaj?
Kot 1.: mi Postojnska porodnišnica ni všeč. ker če je Bog ne daj, kaj narobe z otrokom in rabi pediatrično oskrbo, ti ga odpeljejo samega v Lj, ti pa tam bivakiraš sam, do odpusta....no tako sem vsaj slišala, in mislim da se s to babiško hišo ni nič uredilo v tej smeri !
[sm=smiley1.gif]zato sem oba rodila v Šempetru [sm=smiley1.gif]

Kot 2: pomanjkanje babic stalno povdarjajo,pa me zanima kako pa bo potem..ali se bo čudežno našel denar in predvsem kader, ki bo dovolj usposobljen in predvsem vso breme prevzeti nase?
in mu bo porodnica brezpogojno zaupala

In ne na zadnje: kdo bo pa lahko rojeval tam? a bo samoplačniško?... a bo vsem dostopna ali le Vip z zvezami.

[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif] no zdaj sem pa jaz firbčna , in če kdo upa odg. bom zelo vesela![sm=smiley1.gif]




sončnica24 -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 10:33:23)

IZVIRNO SPOROČILO: alda


In ne na zadnje: kdo bo pa lahko rojeval tam? a bo samoplačniško?... a bo vsem dostopna ali le Vip z zvezami.

[sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif] no zdaj sem pa jaz firbčna , in če kdo upa odg. bom zelo vesela![sm=smiley1.gif]


Cena:
Cena za dnevni najem apartmaja vključno s hrano v bolnišnici bo 100 evrov, saj gre za nadstandardno storitev. Sam porod pa plača zdravstvena zavarovalnica, tako kot vse porode v bolnišnici. Se nisi veliko zmotla ne?





Gina -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 19:58:51)

Jaz bi šla, če bi še kdaj rodila. Prvič ker stanujem tukaj. Drugič ker sem probala ljubljano pred leti, ko še nisem tu stanovala, pa so bili nestrokovni, nesposobni in jim ne zaupam, pa ker sem probala rodit v postojni, pa sem rodila samo z babicami in je šlo kljub komplikacijam in gužvi super, so se res izkazale kot sposobne in strokovne in prijazne in v končni fazi  tudi v lj. pride dohtar zraven samo za zašit, še celo ko so ornk komplikacije. Tretjič, ker tale babiška hiša in porodnišnica sta skupaj fizično, lahko dobiš dohtarja takoj, če je kaj narobe. Ne vidim zadržkov.




scarlett_ -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 20:24:34)

Jst ne bi šla zaradi cene - če bom notri 4 dni, bo to najina mesečna najemnina, tako da ne hvala, raje potrpim v navadni sobi v P.
Vse ostalo niti ne razmišljam, ker se mi že pri denarju ustavi.




Anonimen -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 20:29:50)

Meni se to zdi en tak velik korak v pravo smer. Veeeeliko večino porodov vodijo in v popolnosti izvedejo babice, zdravnik pride samo pogledat na koncu, če vse štima in so babice v večini več kot kvalificirane za poklic, ki ga opravljajo (vedno pa se najdejo žal tudi izjeme, a te so v vseh poklicih).
Drgač sem 2x rodila v Lj., zdravnika sem videla za minuto, babice pa tudi le za ene pol urce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], tako da če bi imeli v Lj. tak oddelek, bi verjetno izkoristila to možnost.
V Postojno pa zaradi tega nimam namena hosit, ravno zaradi tega, ker če je z otročkom kaj narobe, ga odpeljejo v Lj., mamica pa ostane v Postojni.




nusi -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 22:19:25)

mogoče bi bilo za probat, ampak v drugo bom probala EA, tega pa tukaj ni možno dobiti, tako da zame odpade. A se ostane v teh prostorih tudi 4 dni, kot v poronišnici postojna?




nusi -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (20.4.2011 22:20:46)

IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_

Jst ne bi šla zaradi cene - če bom notri 4 dni, bo to najina mesečna najemnina, tako da ne hvala, raje potrpim v navadni sobi v P.
Vse ostalo niti ne razmišljam, ker se mi že pri denarju ustavi.



jaz sem imela svojo sobo, doplačilo je 20 € na dan, to se mi ne zdi pretiran. 400 e je pa res kar finančni zalogaj




NEA_TEJA -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (21.4.2011 10:21:21)

Cena  100€ na dan je samo za sobo plačati pa morate tudi svojo babico okoli 200€ tako da to znese skupaj če si 4 dni not 600€ je bilo rečeno.Jest sem rodila ped letom in pol v Postojni in je imel sin probleme z pluči ker je bil predčasno rojen so rabili 4 ure da je prišel rešilc iz Lj  jest sm ostala not on je šel v Lj tako da sem drugi dan podpisala in odšla domov na svojo odgovornost da sem lahko hodila k njemu.




sončnica24 -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (21.4.2011 10:51:58)

Pa meni se zdi da to ni mišljeno samo za štiri dni, ampak da pride bodoča mama že prej v to hišo in potem tam tudi malce več časa ostane kot drugače v porodnišnici, tako da je cena dosti večja. Ne vem pa če je v to ceno vključeno tudi bivanje parnetrja in otrok, ker tudi ti so lahko tam.




mišk -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (21.4.2011 14:06:23)

Ne bi šla, ker:

- mi je predaleč
- ni dosegljiva EA
- pa tudi strošek je kar velik, čeprav je to samo "parkrat" v življenju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mateyka -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (21.4.2011 15:01:30)

za ta denar greš pa skoraj lahko v Feldbach (al kaj je že) privat rodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]




skuštrana -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (22.4.2011 1:03:05)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

za ta denar greš pa skoraj lahko v Feldbach (al kaj je že) privat rodit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image]


Jah, ne vem če ravno. A ni porod okoli 2 jurčka evrov -, pa če družino s seboj pelješ moraš še app plačat za njih...Pa kar nanese. Porod v porodni hiši v Avstriji pride okoli 1200 - 2000e, babica iz Avstrije pride v Slovenijo na porod na domu za cca 1000e...
Ma, je Postojna še vedno cenejša in ja, jaz bi šla če bi bila še kdaj noseča.




koala -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (22.4.2011 8:36:54)

Članka sicer še nisem prebrala, samo kolikor vem je v tujini "hec" teh porodnih hiš v tem da gresš 4 ure po porodu domov.
Jaz se za to varianto nebi odločila, prvič ker sem prevelik zajec da bi si upala 4 ure po porodu domov, drugič ker mi je postojna predaleč, pa tudi hinančni del ni zanemarljiv.




felicia -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (22.4.2011 10:07:45)

men je pa to ži čist mim, kr neki no. So žene rojeval doma, so žene rojevale v porodnišnicah in zdaj pri modernih ženah je potrebno vik in krik oko tega kako morajo biti prijazne porodnišnice, in da naj bo tako kot doma, pa družina zraven, pa baice in dedki in ne vem še kdo. Obakrat sem rodila v Ljubljanski porodnišnici in mi je bilo ok. Prvi porod se je vlekel celo večnost, drugio dve uri.  In sem bila čist zadovoljna z obema. In ob porodu rabim samo moža, pa sej če je gužva v porodnišnici itak babica ni s stabo ves čas in je pol to tako kot če bi rodila sama doma skoraj, malce karikiram. Mah ene bi rade, da porod ne boli, da majo vse možne oblike protibolečinski zade, spet druge bi rade vse naravno, pa bazene, pa skakanje po žogi. Zdi se mi, da imajo zdaj ženske tolk stvari na izbiro, da si včasih niti ne moreš odločit kaj pa kako. Še nedolgo nazaj je bilo pa tako, da si šel rodit v porodnišnico in to je bilo.




mika -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (22.4.2011 11:10:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Ne bi šla, ker:

- mi je predaleč
- ni dosegljiva EA
- pa tudi strošek je kar velik, čeprav je to samo "parkrat" v življenju.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



enako




JerR -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (26.7.2012 10:47:36)

Ali je tukaj katera, ki je dejansko že rodila v tej porodni hiši Postojna? Zanimale bi me izkušnje, plusi in minusi, morda primerjava z LJ porodnišnico (če ste preizkusile oboje)...

Hvala




nola4 -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (27.7.2012 21:33:25)

nevem kak si ene upajo rodite doma, jaz sem prvič imela idealen porod . če odmislim bolečine, je bilo vse ok tako s mano kot s tamalim, bi lahko komot doma rodila, drugi porod pa je bi pravo nasprotje-urgentni cr, malega oživlajli, če bi se odločila za porod doma bi mali umrl, ne razumem tega, da se lahko na osnovi prvega poroda potem odločiš za porod doma, ni nobene garancije ,da bo vse ok





blaža -> RE: Odprta Babiška hiša v Postojni (27.7.2012 22:07:43)

Doma ne bi nikoli rodila, zaradi varnosti,..

Drugače pa,.. ne bi šla v tole sobo v Postojno,.. ne vidim neke potrebe, je blo čisto ok, 2x klasično. Pa nisem mela nekega filinga, da je bil pospešen porod, kvečjemu, da sem dobila pomoč babic, da se poroda nista vlekla,..

Če bi se mi zdelo, da je ful boljše oz, če bi čutla, da si to želim, bi zbrala denar, tako, da to ni razlog, da nimam želje it tja rodit,..če bi bila seveda noseča.[sm=smiley36.gif]

Drugače je pa mene mama težko rodila, ni blo nekega ugodja,..in no, če povem po pravici nimam travm od kakega pospešenega poroda,.. ker se ne spomnem več.[sm=jezicek.gif]




Stran: [1]