ortodont (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

ribica. -> ortodont (19.4.2011 16:13:24)

sigurno vas je tukaj dosti takih, katerih otroci imajo zobni aparat. Naša punca ga je dobila pred kratkim, so me pa naknadno klicali da rabiva iti še na slikanje glave, češ da bodo videli kako se bodo razvijale kosti al kaj. Nama z možem tale rentgen direkt v možgane ne diši najbolj. Sestri pri ortodontu pa ni najbolj dišalo, da bi mi izpeljali zadeve brez tega slikanja. Zanima me, če je to res standardni postopek, a vsi ti otroci rabijo sliko glave?

čaki -> RE: ortodont (19.4.2011 20:00:27)

mi smo slikali preden je aparat dobil, pol nič več

nusi -> RE: ortodont (19.4.2011 22:42:49)

sem nosila aparat in je standardni postopek, pa še da te pomirin, rentgensko slikanje možganskih celic ne poškoduje, morajo ji dat predpasnik čez maternico in jajčnike

ribica. -> RE: ortodont (19.4.2011 22:43:42)

mi tudi, slikali zobe. Zdaj bi rada še celi glavo. Saj zato pa sprašujem. Upam da se bo še kakšna mama javila s svojo izkšnjo.

nusi -> RE: ortodont (19.4.2011 22:45:38)

celo glavo so meni slikali, ker so mi potem tist satelit okol glave namontirali, da bi pa kr samo zaradi namestitve aparata, pa ne

ribica. -> RE: ortodont (19.4.2011 23:37:09)

če ti glavo slikajo, potem ti pač preko glave pošljejo žarek, ane. A ne deluje tako, da tist kar ti slikajo, da je tja namerjeno? Po moji logiki je tako. Ker slikat roko, al pa glavo, npr, ni isto. Pa tud glavo bi dala slikat, če bi to bilo nujno. Tako se mi pa zdi, da je tole kr neki.

nusi -> RE: ortodont (20.4.2011 18:53:32)

IZVIRNO SPOROČILO: nusi

celo glavo so meni slikali, ker so mi potem tist satelit okol glave namontirali, da bi pa kr samo zaradi namestitve aparata, pa ne

aha, vidim, da sem se čist nejasno izrazila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. satelit (to seveda ni pravo ime) je en del aparata, ki se ga potrebuje za ravnanje križnega ugriza, imaš pa tak trak okrog glave in v sprednjem delu (od ušesa do ušesa) je kovinska žica, ki ima dva hakeljčka, ki se vstavita v aparat in ti potem čeljust oz vse zobe nazaj vleče. Nikakor ne najdem nobene slike, ker ne vem kako se temu uradno reče. No in men so samo ko so mi to namontiral slikal celo glavo, prej pa ne.

Stran: [1]