MOP ARSO (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

kobacaj -> MOP ARSO (18.4.2011 19:23:25)

Ali katera mogoče dela na ARSO na uradu za upravljanje z vodami, oddelek za območje srednje Save? Imam nekaj vprašanj glede pridobitve soglasij za gradbeno dovoljenje.

miapia -> RE: MOP ARSO (18.4.2011 21:12:13)

Sicer ne delam, sem pa pred kratkim pridobila soglasje. Kaj te pa zanima? Mogoče ti lahko kaj pomagam.

kobacaj -> RE: MOP ARSO (18.4.2011 23:56:40)

Koliko časa si čakala za pridobitev projektnih pogojev in nato za soglasje. A se da kako pospešit in če kaj komlicirajo? Nam se mudi in bi radi čimprej saj imamo pogodbo z Marlesom in tudi vezano na rok. 

miapia -> RE: MOP ARSO (19.4.2011 7:37:54)

Za soglasje sem vložila sept 2009. Vmes se je spremenil zakon in elaborati niso bili izdelani, predvsem pa je malo subjektov, ki to delajo. Če že, delajo za velike stranke, ti za stanovanjsko hišo pa si mala riba. Elaborati (hidrološko-hidravlično poročilo) znajo biti zelo dragi, najvišjo ponudbo sem dobila za 4000 eur. Z novim elaboratom sem vložila junija 2010, decembra so mojo vlogo obravnavali, s tem da so mi poslali dopolnitev, da elaborat ni požigosan. Dokončno soglasje sem dobila v marcu 2011. Posredovati, vplivati ne moreš, imeli smo več vez. Upam in želim ti samo, da boš ti uspešnejša kot jaz. Projektni pogoji pa so v bistvu hitro narejeni, odvisno od tvojega projektanta.

kobacaj -> RE: MOP ARSO (19.4.2011 8:19:27)

Ojoj, a tak postopek je to? A elaborat ti oni izdelajo. Nisem vedela da je to še dodaten strošek. Mi imamo rok za izdelavo montažne hiše do konca leta in do takrat moramo dobit gradbeno dovoljenje. Upam da nam rata, drugače bo cena hiše precej drugačna. Hvala za informacije.

miapia -> RE: MOP ARSO (19.4.2011 19:49:59)

Elaborat ti izdelajo posamezniki oz. firma in ja, seveda plačaš za njo.

Luns -> RE: MOP ARSO (20.4.2011 7:52:06)

Hidravlično hidrološko presojo ti naredi projektant ki ima licenco zato oz firma. Cene so od 1000€, to je že zelo poceni. Kar se pa tiče soglasja projektne pogoje lahko dobiš kar hitro, na soglasje pa brez dopolnitev ne dobiš prej kot v dveh mesecih, če pa imaš še dopolnitev pa se to še podaljša. Lahko jih klicariš pa težiš samo kakega učinka ne bo.

kobacaj -> RE: MOP ARSO (20.4.2011 17:37:01)

Hvala obema!

Stran: [1]