Cepljenje tetanus (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Freya88 -> Cepljenje tetanus (18.4.2011 12:30:39)

Vsi vemo, da smo proti tetanusu 3 doze cepiva (prvo cepljenje, 7.razred in 4.letnik - neki podobnega)... in to naj bi veljalo 10 let, right?

Kaj pa je po teh desetih letih, ce vmes nisi bil nic poskodovan ipd da bi te cepili? Ti po pretecenih 10ih letih pripada cepljenje, je to samoplacnisko... se ne cepi, ampak samo ob umazani poskodbi, kadarkoli ze je?

Kakorkoli, a kdo ve kaj o tem?:)

kristinaj -> RE: Cepljenje tetanus (18.4.2011 12:39:48)

ene dve leti nazaj sem z glavo razbila balkonsko šipo in se rahlo porezala po čelu pa so me cepili proti tetanusu, verjteno na stroške zavarovalnice .. verjetno če bi nam pripadalo cepljenje bi dobili vabilo???!!!!

in je več kot 10 let od zadnjega cepljenja, če sem bila res v 4. cepljena.... se ne spomnem...

Freya88 -> RE: Cepljenje tetanus (18.4.2011 12:42:38)

Ma nimama pojma, zatopa sprasujem:S

Js sm bla nazadnje cepljena v 4.letniku srednje sole... ni se sicer minilo 10 let.. bo pa kmalu:)
Mogoce boljse da se za to pozanimam v zd kaj?:)

Freya88 -> RE: Cepljenje tetanus (18.4.2011 12:48:11)

Nasla sm na enem forumu (kolko je to res, se bom pozanimala v zd)... da ti po 10 letih cepljenje seveda pripada in gre iz zdravstvene blagajne... samo osebnega zdravnika je potrebno opozoriti...
Tako da... preverjeno info pa sporocim, ko kaj vec izvem:)

LP:)

ledenka -> RE: Cepljenje tetanus (18.4.2011 13:05:05)

cepljenje ti pripada in gre iz blagajne, raje vidijo pri zdravnikih, da redno skrbiš za to, kot pa da te ponovno cepijo pri poškodbi

Freya88 -> RE: Cepljenje tetanus (18.4.2011 13:08:02)

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

cepljenje ti pripada in gre iz blagajne, raje vidijo pri zdravnikih, da redno skrbiš za to, kot pa da te ponovno cepijo pri poškodbi

Hvala, to me je zanimalo:)

Stran: [1]