tlb -> RE: Tako sem jezna nase (18.4.2011 13:31:36)
|
pa še o tem, lai je treba bit tešč. ko zdravnik dobi izvide, je fajn, da on pač ve, ali so bili odvzeti na tešče ali ne, pa pač nato on ustrezno ukrepa. Najbl haklik je vrednost krvnega sladkorja-to je res fajn, da je na tešče (sploh, če gre za vrednost krvnega sladkorja na tešče [sm=smiley1.gif]). na kreatinin pa vpliva vnos tekočin in proteinov (meso; pa še to bi morala bit malček dehidrirana in se najest porcije mesa, da bi se kreatinin zato zvišal...): sicer pa si nekateri laboranti jemljejo pravico, da določajo, kdo naj bo tešč in kdo ne. Moji sestri ob 16.00 uri noseči niso hotali vzeti krvi za hepatitis B, ker NI bila tešča?!!!! da naj pride zjutraj in tešča.....ker je prišla po končanem šihtu.... ne me zdaj zmasakrirat-saj vem, da ni povsod tako; mene so nosečo vedno spraševali, če sem tešča, pa je šlo za npr. Toxoplazmozo, ko res ni treba bit tešč.....verjetno je to vprašanje že vkoreninjeno v ljudeh, ki delajo v lab. in tudi večina ljudi gre na krvne preiskave tešča (no, moja mama in babice in te generacije :))))) zato pa še enkrat-mislim, da bi ti tisti, ki te na preiskavo pošlje (torej zdravnik), moral povedat, ali moraš biti tešč ali ne. In zdravnik, ki te izvide nato gleda, naj bo tudi o tem obveščen; ali si bil tešč, ali pač ne..... evo, tolko o tem :)
|
|
|
|