dreamhorse -> RE: Namesto brezplačnega vrtca 50% popust? (19.4.2011 7:48:02)
|
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka Jaz bi v osnovi znižala cene vrtca, tako bi se ljudje sploh začeli odločati za otroka. Ceno vrtca znižaš tako, da znižaš nivo usluge. Slabše plačane vzgojiteljice, manj vzgojiteljic na večjo skupino otrok, manj programov, manj vzdrževanja. Cena vrtca je na dolgi rok lahko zgolj konstanta, manj ne more biti. Le kaj bi rekle skrbne mame, da se zniža nivo usluge za njihove hroščeke, zmajčeke, levčeke in ostalo živalsko kraljestvo? (btw, niti ne vidim pametne potrebe po znižanju). Lahko se samo prerazporedi plačilo te cene med akterje - starše, državo, občine. S tem se pa ne bom strinjala. Zakaj lahko jaz plačujem 300 eur vrtca na osnovi plače, ki jo prejemam. Nekdo pa 170, pa je njen otrok v isti skupini kot moj. In nivo uslug je popolnoma enak. Kljub dohodkom, na osnovi katerim sem prišla do takega plačila vrtca le s težavo plačujem tak znesek vrtca. In za tak denar, ki ga plačujem, je vseeno če sem v porodniški, ali v službi. Če moj otrok 1 dan izostane iz vrtca, mi odbijejo 0,83 €na dan. A to je normalno? Oz, raje rečem realno? Cene vrtcev naj naredijo normalne, ker tudi meni ni logično, da lahko za enake usluge plačujemo različne zneske... Zato ker eni zaslužijo več in drugi manj. To ni pošteno. Poberimo tam, kjer imajo. Kar pa ni realno.
|
|
|
|