Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tašana -> Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 7:19:58)

Prvega otroka imamo zimskega, sedaj pa bom rodila poleti. In od prvega imam seveda same dolge rokave za prve mesece. Kaj svetujejo v materinski šoli, oz. kako ste delale ve? Baje novorojenčka ne oblačiš v kratke rokave? Ampak zakaj ne? Saj se spomnim iz prve materinske, da naj bo otrok oblečen tako kot ti, da se ravnaš po sebi ... torej če je meni vroče, njemu ni? Pa še v mansardi živimo, kjer se sonce še bolj upre skozi streho in vročina res pribija ...




tix -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 7:51:40)

Živjo.

Jaz sem rodila konec junija, ful vroče. Živimo v mansardi stare hiše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] imela sem 3 bodije s kratkimi rokavi in je bilo dovolj. Doma sem ga imela v kratkih, zunaj v dolgih da je bil še zaščiten proti soncu, po nogah pokrit s pleničko in mu ni nikoli bilo prevroče




t5t6 -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 7:59:23)

Naš drugi otrok je rojen konec julija, tisto poletje je bila izredna vročina. Oblečen je bil predvsem v bodije brez rokavov. Za ponoči je imel bodi s kratkimi, čez dan pa vedno brez rokavov. Prijateljica, ki je rodila lani poleti pa je otroka oblačila prevsem v zelo tanke pajacke z dolgimi rokavčki, ker ni bilo tako zelo vroče. Tako, da po mojem ni pravila, sama oceniš koliko je vroče in temu primerno ga oblečeš.




Petka09 -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 8:15:17)

Ja, pa odvisno je tudi, kako "debel" je dojenček, če temu lahko tako rečem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Namreč, s kolegico sva rodili isti čas, sicer spomladi, ampak naša je tehtala 2,5 kg, njen fantek pa 3,5 kg ob rojstvu... In že tu se je poznala razlika. Naša je bila prava zmrzljivka in sem jo vedno morala bolj obleči kot pa kolegica svojega fantka, ki se je pošteno potil.
Tudi odvisno od dojenčka, eni se hitro spotijo, eni ne...




ribica. -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 9:23:13)

to je ful težko reči. Ne veš niti kakšno bo vreme, niti kak bo otrok. Enim je ful vroče, eni imajo radi da so zelo pokriti. Najbolje se je po občutku prilagajati. Čist brez kratkih rokavov verjetno ne bo šlo, ker ko bo ful vroče, je normalno, da ga boš slekla, da se ne bo kuhal.




dostmam -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 9:39:40)

Hello
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kdaj pa imas rok?
Jaz imam namreč 22.7.





mala buška -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (18.4.2011 12:15:53)

jaz sem rodila lani v začetku julija,je bilo res vroče in sem jo imela od vsega začetka v bodiju s kratkimi rokavi(iz porodnišnice smo šli v dolgih).če smo bili kje v senčki pa sem jo pokrila z bombažno odejico.pa kapico obvezno




Tašana -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (20.4.2011 6:59:47)

Ma ja, saj že pri prvem smo delali po občutku ... pri tadrugem pa predvsem nekaj vem .... nič ne bom vnaprej kupovala :) Če česa ne bom imela - torej kratkih rokavov nimam čisto nič na zalogi, bom pa koga poslala naj mi kakšne prinese iz trgovine ... verjetno bom res potrebovala ene dvoje, troje, bomo videli ... seveda kljub vsemu dogajanju in akciji z novorojenčkom upam na vročeeee in dolgoooo poletje :)

Hvala punce!




krokar -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (26.4.2011 21:30:40)

Moja prvorojenka je julika. Po 10ih dneh, ko smo šli prvič ven sva imeli vedno bodi s kratkimi rokavi. Sabo pa za vsak slučaj še kako bombažno benkico ali tanko jopico in tanke bombažne žabice. Obvezno pa tetra pleničko za pokrit, da jo je varovalo pred soncem. Kape nismo nikoli uporabljali, če je bilo lepo vreme- le zakaj bi?




sonjababic55 -> RE: Rojena bo poleti ... kratki rokavi? (29.4.2011 12:30:06)

Naš je bil večinoma samo v plenički čez poletje, pa s tetra pleničkami smo ga pokrivali, ko je pihljalo...




Stran: [1]