Normandija in Bretanija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Kampiranje

Sporočilo

viv_ -> Normandija in Bretanija (17.4.2011 21:53:16)

Kakšne izkušnje s kampi v tistih krajih?

Lunanai* -> RE: Normandija in Bretanija (18.4.2011 11:20:09)

Mi smo bili ene 5 let nazaj, sicer brez otrok, ampak izkusnje so v vsakem primeru dobre. Kampirali smo v st. maloju, Bayeuxu in Honfleurju, potem pa se Blois ob Loari in Pariz. Vsi kampi so bili takrat zelo ugodni do 20 evrov (Pariz) za sotor, avto in dve osebi. V vseh, tudi majhnih kampih je otrosko igrisce in vecinoma zjutraj pripeljejo svez kruh - bagete :).  Ni pa kampov zlo velik, mi smo bili po moje v tistih, ki so nasteti V lonelyju. Mi smo bili sredi julija, pa je bilo kar hladno, zjutraj okrog 10 stopinj, tako da vzemite tople spalke. Sicer je pa tam krasno, ful lepo.

sončnica14 -> RE: Normandija in Bretanija (13.5.2011 22:28:01)

Bila pred tudi že kar nekaj leti. Vsi kampi so mi ostali v zelo dobrem spominu - zelo lepi in urejeni, cene so se mi takrat zdele OK (po tem, ko sva prišla iz Pariza, kjer so bile cene v kampu dvojne, kamp pa najlabši.  Normandija me je čisto navdušila, tudi Bretanija je v redu.
Spala sva v Honfleurju, Bayeuxu, v bližini Mint Saint Michela,  v Bretaniji se pa ne spomnim točno, kje sva spala.
Honfleur je tak malo bolj monden, polno lokalčkov, restavracij, simpatičen. V Caenu sva si ogledala muzej Memorial, kjer sva preživela 4 ure, ki so minile kot bi mignil.  Potem sva si ogledala znamenitosti iz vojne - Omaha beach in D-day , muzej v Arromanchu, veliko ameriško pokopališče na Omaha beach, nemško pokopališče, ostanke nemših baterij v Longus-sur-Mer, padalski muzej v St. Mere Englise.
Potem seveda Mont Saint Michel,  v Bretaniji St. Malo in Dinan, Brest (Oceanoopolis- takrat je bilo vse tu v Francoščini in ker nisva kaj dosti razumela, sva bila nad tem Oceanoopolisom kar razočarana).  Šla sva tudi na najbolj zahodno točko Evrope - Pointe du Raz ter v Quimper in Corcarneau ter pogledat kamne v Carnac. Potem pa sva zapustila Bretanijo in se obrnila v smeri proti dolini Loare. ... 

Stran: [1]