puncica -> Kdaj z otrokom v cerkev? (16.8.2005 12:54:37)
|
Evo kako je bilo pri nas itak že vsi veste da smo v mali vasici in temu primerna mala cerkev s 80-letnim župnikom. Ta je kako naj rečem alergičen če se otrok med mašo joče, pogovarja, debatira, laufa,... kar pa večina otrok dela tam do šole cca 5 let. In seveda nama se je zdelo primerno da jo tud peljeva v cerkev pri enem letu, no mogoče 13 mesecev: kako je to izgledal. tamala živa ko sam :hudicek: laufala po cerkvi gor in dol, a ja še to imel smo vso prtlago zraven, kekse, čaj, igrače, voziček dudo,... pol je hodla kr do ljudi in enga cukala za hlače da bi dol pogledal se smejala, hotla kamenčke na tleh brcat, pa itak se ne da ker je marmor :)- , metala igrače po tleh tako smo dočakal pridgo, ko je župnik lepo rekel: Jaz nimam nič proti otrokom, lepo da jih priprelete v cerkeva ampak ljudje ne bodo imel nič od pridige če otrok vpije, saj so vsi skoncentrirani na tega otroka, pridige pa noben ne posluša in če lahko greva z otrokom za 5 min ven, sej pol lahko nazaj prideva in da ni nič naobe če je živ ampak za pridigo pa je fajn če je mir. No itak sva šle ven mal po britofu, pa nazaj noter, pol je šele bilo, tamala pogrunta da fajn odmeva če zavpije iiiiii in kaj je počela vpila :)-, hitro jo pobašemo in gremo ven, prav smešno je blo že vse skupaj, ko se je vidl kako živčn ratuje župnik :)- Evo to je bil naš prvi obisk, poleg krsta seveda. Tako da ne vem če jo bomo še kej peljal v cerkev, no v celju ni problema ker je ful otrok in seveda tud jočejo, niso prmir, pa nobenga ne mot, v kakšnih manjših vasicah pa sem spoznala da je to kr moteče predvsem za stare mame in ate, pa za župnika. Tako zdaj gremo k maši skupaj samo ko smo v Celju, pri nas doma pa ne. Zakaj ljudje vozijo tako male otroke v cerkev, no na moje primeru je bilo predvsem zato, ker sem hotla da gremo kot družina, ne da je treba tamalo puščat v varstvu in se mi zdi lepo če pride cela družina k maši.
|
|
|
|