Otrok ne spi (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

natalija545@gmail.co -> Otrok ne spi (15.4.2011 17:41:59)

Pozdravljeni,

sem mamica dveletnega Nejca, ki se spopada s problematiko spanja že od samega rojstva otroka.
Ker sem trenutno že obupana in tako utrujena in nenaspana, prosim za nasvet. Nejc zadnje čase zelo malo spi. Spat gre okoli 20.00 ure, spi cca.2 do 3 ure, nato pa se zbudi in se po pra ur v postelji premetava, obrača in joka...tako da nihče ne more spati. Poskusila sem že stati ob njemu, mu dati malo čaja, ga odnesti v dnevno, pa nič od tega ne pomaga. K sebi ga nočem vzeti, ker smo ga pred nekaj meseci že navadili, da sam spi v svoji posteljici. Ker res več ne vem kaj naj naredim, da bo ponoči spal, prosim za nasvet in pomoč.

Natalija

ZARA -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 18:02:30)

Kaj pa če bi se ulegla k njemu in ga stisnila k sebi? Če stojiš zraven je BV. Mogoče mu manjka tvoje bližine. Jst sem včasih, če Z. ni mogla zaspat prespala tudi pri njej.

K_a_t_i -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 18:27:52)

Zdaj me bojo napadle... Si mu poskusila dat lonček toplega mleka? Lahko, da je lačen.
Mogoče mu izraščajo zobki (petice).
A sicer zvečer zaspi sam (mislim, brez uspavanja)? - ker če ja, potem je zagotovo nek vzrok, ki ni povezan s tem, da se ne bi znal sam uspavati.

benika -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 18:43:17)

Moj nečak je pri letu in pol isti. Zaspi okrog osmih, spi do polnoči, potem pa konec do treh, štirih zjutraj. Sestra je preizkusila vse možne načine, od crkljanja, hranjenje, ignoriranja...ne pali nič. In tudi ona je že čisto obupana.

natalija545@gmail.co -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 19:38:01)

Ja Nejc sam zaspi, tu sploh ni problema...ker pa smo ga komaj lepo navadili, da zaspi sam in sam tudi noč prespi, če bom spala ob njemu, je pol vsega konec in trud je bil zaman...ker to tako hitro izkoristijo, da ne moreš verjet. Aja, zobke ima tudi že vse, pa tudi lačen dvomim, da bi bil, ker je priden za jest in vedno večerja preden gre spat. Tako, da res ne vem, kaj bi lahko bilo narobe, da ne more spati...se pa tudi zgodi, da kak dan brez težav prespi lepo celo noč.

Precious -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 19:39:43)

otrok brezveze ne joka!!!! lahko ga kaj muči,lahko so sanje.paraziti,alergije itn

madejka -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 20:23:52)

Spi mogoče v spalni vreči?
Našega starejšega je to tako motilo, da je jokal ponoči, brcal, imel nočne more, se zbujal nonstop. Preden smo skapirali, da je vreča kriva sem bla že čist fertig[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

benika -> RE: Otrok ne spi (15.4.2011 20:29:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Precious

otrok brezveze ne joka!!!! lahko ga kaj muči,lahko so sanje.paraziti,alergije itn

A dej no, nehaj. Ne more bit bolezen vzrok, da se otrok vsak dan, točno kot urca, zbudi ob isti uri in zaspi nazaj ob isti uri.  In joka v spanju. Ne zbudi se, ampak spi in joka.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.4.2011 21:50:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.4.2011 21:50:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

biba83 -> Otrok ne spi (15.4.2011 22:56:19)

Vem, da se bo grozno slišalo, ampak ste mogoče kdaj pomislili, da bi lahko imel gliste??
Naša zgodba je enaka. David  bo čez en mesec star 2 leti. Pred 4,5 meseci je dobil setrico in smo mislili, da  ga to ponoči muči, da se zbuja, pa smo ga še bolj cartali,mu polagali pozornost ... Pa še vedno nič boljše! Ponoči se je prebudil in se jokal po kakšno uro skup al pa preprosto ni spal in se je premetaval po postli. Tudi zobki niso bli, čeprav mu manjkajo še petice. Nakar pa se je pri nas prejšnji teden oglasila patronažna sestra in sma se malo pogovarjali (sama tudi ima enako starega sina) in mi je rekla, če smo kdaj pomislili da ima gliste, ker se je njim tudi nekaj podobnega dogajalo. No tu je prisoten tudi kak zadah iz ust, razdražljivost, neješčost, poskuša se popraskat po ritki kdaj čez dan... Saj to zdaj nima veze, ampak pol sem jaz začela razmišljat, da pa je res mogoče kaj takega, ker pa se zbujamo že nekaj časa vsako noč, 2x je res mel tak čuden zadah zjutraj, ko smo vstali in tudi podočnjake ma, komaj kaj v njega spravimo, da kaj poje...
Evo in danes smo meli s Kajo sistematski pregled in sem Davidu zjutraj naredla test s selotejpom in kar nesla zraven...ja in glej ga zlomka, mamo jih! Ja, glistice, te male podančice! in smo dobili tablete! Upam, da bojo pomagale, ker nekaj ga je te že moglo jezit, da ni in ni mira ponoči, ko pa je pred časom že ja prespal celo noč in to že daljše obdobje!

Nikogar nočem strašit s tem, ampak kar tak se otroci tudi najbrž ne zbujajo sami od sebe, no razen kake sanje.
Če ne bi blo zadnjič k nam patronaže še danes najbrž ne bi pogruntala in sploh pomislila, da bi nam lahko tole gliste delale!! In najbrž jih je fasal zarad tega, ker nonstop nekaj šraufa pa je nonstop v zemlji in mu včasih niti ne folgam rok umiti, pa že kaj nese v usta.
Mogoče ni odveč, če naredite kak test in ga odnesete h pediatru. Boste vsaj lahko to možnost izključili!

Pa mirne noči še naprej!

SMT3 -> RE: Otrok ne spi (16.4.2011 13:53:25)

Moja veletečka in prvakinja v nespanju je začela spati pri 3 letih-kot bi odrezal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Do treh let pa je bila katastrofa.Zaspala okoli polnoči,se ob dveh zbudila,ob petih spet zaspala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Čez dan pa težila,jaz pa kot zombi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Najaa -> RE: Otrok ne spi (16.4.2011 14:16:07)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Zdaj me bojo napadle... Si mu poskusila dat lonček toplega mleka? Lahko, da je lačen.
Mogoče mu izraščajo zobki (petice).
A sicer zvečer zaspi sam (mislim, brez uspavanja)? - ker če ja, potem je zagotovo nek vzrok, ki ni povezan s tem, da se ne bi znal sam uspavati.

Se strinjam.
Dodala bi še, da jaz bi vseeno vzela otroka h sebi v posteljo, ker mogoče mu pa le manjka bližine. Če se to dogaja že dalj časa, raje dobro spim kakor da tole prenašam. Poskusi, sej od 2-3x se še ne bo navadu, pa boš vidla, če je to to.

sončnica24 -> RE: Otrok ne spi (18.4.2011 7:39:51)

Jaz imam tudi doma fakina ki še pri dveh letih pa pol ne prespi vedno cele noči, ponavadi se proti jutru zbudi pa me kliče, ga dam k nama in še tisti dve tri urice skupaj prespimo, pa kaj zdaj če ne spi v svoji postelji, se tolažim s tem da čez par let nebo niti hoto čut da bo pri meni spal zdaj pa se naj kar pocarat ker mu očitno to manjka ker ko ga dam k sebi zaspi prej kot v minuti. Meni je ta variatna boljša kot pa da se vsi trije mantrama in smo na koncu vsi nenaspani.

Stran: [1]