Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lili1234 -> Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (15.4.2011 11:33:22)

Pozdravljene nosečnice, a katera pozna TENS za lajšanje porodnih bolečin?
Tukaj na ringaraji sem videla oglas, pa me zanima če ima katera izkušnje.

Trin -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (19.4.2011 12:00:14)

TENS je v tujini zelo popularna zadeva, ker dejansko lajša porodne bolečine in nima nobenih stranskih učinkov. V Sloveniji TENS za porod poznajo v vseh porodnišnicah. V Ljubljani so naredili raziskavo in ugotovili, da bi 98% porodnic znova uporabilo TENS. Mislim, da je raziskavo naredila ga. Karolina, ki je babica porodničarka in fizioterapevtka.

ribica12 -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (28.4.2011 20:21:04)

Živjo Lili, jaz sem med porodom uporabila Elle TENS in sem bila zelo zadovoljna.
Full mi je bilo všeč, da nisem dobila nobenih zdravil, da ni bilo posega v telo in nisem imela hujših bolečin.

pika12 -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (9.5.2011 13:23:36)

Ojla, jaz sem pred nekaj leti tudi imela TENS pri porodu. Najbolj mi je pomagal v prvi porodni dobi, proti koncu, ko sem mogla pritiskat pa so mi dali še nekaj proti bolečinam.

To je bil moj prvi porod in naslednjič bom sigurno spet uporabla TENS.

nusi -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (9.5.2011 21:09:49)

tens verjetno pomaga kadar čutiš popadke v križu?

Nefretiti -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (10.5.2011 14:31:33)

Imajo TENS v MB?

pika12 -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (12.5.2011 12:17:47)

Musi, v porodnišnici v Ljubljani mi je fizioterapevtka takrat povedala, da se TENS uporablja kadar so popadki v križu.

Takrat smo imele le predavanje in kratek preizkus, zdaj pa si lahko TENS izposodiš na dom in probaš. Obstajajo firme, ki izposojajo...

keka♥♥ -> RE: Lajšanje porodnih bolečin s TENSom (24.5.2011 11:51:14)

Jaz imam pa za sabo 2 poroda in pri drugem sem imela TENS. Za prvi porod nisem imela nič ( dajali so mi le neke svečke ), a mi je bilo drugič lepše. Ne bom rekla, da me ni nič bolelo, ampak dosti manj in tudi bolj sproščena sem bila.
TENS mi je pokazal mož, ki ga je rabil zaradi bolečin v kolenu - njemu je pomagalo, pa me je zadeva zanimala. Sam za porod mora bit poseben TENS s BOOSTom.
Na netu je full informacij....

Stran: [1]