|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: odvajanje od plenic
18.4.2011 12:48:06   
barni
Ma meni se ne zdi pametno, da jo ponoči dajem lulat, ker to ne pomeni, da sama ve, da jo lulat ampak ji to jaz povem, to pa ni nič. Zato bi enostavno rada, da ji dam nazaj plenico, pa noče.

Morda bi ji jo lahko dala ponoči gor ko spi, samo se mi to zdi tko zlo "grdo" od mene, češ zvečer gre spat brez, ker ji to kao dovolim, potem pa jo prelisičim in ji ponoči napopam gor plenico.
Glede na njen karakter, bi bila gotovo zelo užaljena, kaj pa vem. Ali pa morda preveč kompliciram. Ma se rada držim tega, da kar se dogovorimo, da se tega držimo. Čeprav sva se resnici na ljubo dogovorili tudi, da bova samo poskusili brez in dali nazaj pleničko, pa se zdaj ona ne drži dogovora.

Ej nisem dovolj pametna, ne bi pa je rada zafrustrirala s to plenico, ker je res zelo vztrajna, da je ne rabi več, ker je dovolj velika, da spi brez. In tudi rada pove drugim, da spi brez pleničke. Samo jaz žal ne morem rečt, da smo suhi.

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.4.2011 8:25:46   
blemma
@Barni (ne Benika, sem se v prejšnjem postu zmotila, sorry)
imam isto dilemo, ampak ali plenica ali polulana postelja in preoblačenje in pranje. Moja res tako trdno spi, da se ne zbudi, enako tudi jaz.
In tudi pri nas se hvali, da spi brez plenice user posted image
Recimo primer danes zjutraj, se ob 5 zbudi in gre lulat, plenica polna, jo odmontira in potem pride k meni brez plenice, ob pol sedmih se zbudi polulana. Moja res ni zrela za ponoci, podnevi pa je cist druga pesem, ne vem, ce se je parkrat polulala v enem letu.user posted image user posted image   

... in končno je prišla moja princeska Emma, 8.5.2008 ob 16.43.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.4.2011 15:03:29   
picola1
Po moje mora bit otrok zrel za to, da čuti, kdaj ga ponoči tišči lulat.
Jaz mojo ponoči enkrat dam lulat, ker se že itak zbudim zaradi tamalega in mi ni težko. Probam pa vsake toliko časa jo pustit celo noč pa sem ugotovila, da še vedno ne gre in se polula (ok, včasih se tudi par noči ne). Jst v bistvu prakticiram to zarad tega, ker:
-se itak že zbujam
-se mi zdi, da ji je boljš brez tiste plastike in kemije na sebi (če sklepam po sebi)
-prišparam na plenicah

Si pa ne delam utvar, da je suha ponoči...in tut ne vidim kake večje škode pri svojem početju.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.4.2011 16:20:54   
asso
Jaz pa pravim, da to ni odločitev otroka, kdaj bo ponoči nehal lulat. Naj povem... moja je stara 6,5 let pa na žalost ima ponoči plenico. Kljub njeni dobri volji in odločitvi, da ponoči ne bo lulala ji ni ratalo in zaradi tega je bila seveda žalostna. Ni bilo druge kot nadaljevat s plenico. Ne vidim smisla v tem, da jo bi ponoči zbujala in dajala lulat, ker s tem ne rešim problema... Čez dan je bila suha že pri 18 mesecih, nočno pa ne gre in ne gre... no sedaj je na tabletah Minirin in ni nič boljše, jutri imamo ponovno kontrolo in verjetno bo povečala dozo.
Veliko sem prebrala na to temo in pri do 6-ih let se nisem niti več kot toliko obremenjevala s tem, ker kao je to "normalno" oz. zna bit normalno. In to kljub temu, da imam doma tudi 4,5 letnico, ki pa je ponoči brez plenice že dve leti in še kaj več... pri njej je bilo tako, da kljub plenici je bila suha in ko se je to zgodilo več kot 5 dni zapored sem avtomatično nehala dajat plenico in od takrat si ne spomnem, da bi bila kakšna nesreča, pa čeprav pred spanjem lahko spije ogromno, ponoči ne lula in ko vstane mine tudi ena ura preden gre ona lulat. Predstavljajte pa si pri tem ta večjo, ko mi žalostno reče: "mama, zakaj je sestrica suha in je mlajša, jaz pa mokrauser posted image ". Ko pa bi sama hotela nehat in vidi, da ne gre... Tako, da zbujanje in omejevanje pitja za moje mišljenje ni rešitev problema...

Sej nisem pametna glede tega, ampak pri 4-ih letih si delat zaradi tega probleme, ker otrok ni še suh ponoči se mi zdi nesmisel.
To ni ne odločitev staršev, ne odločitev otrok, ampak odločitev telesa, ko je zrelo za to (seveda ob izključitvi fizičnih in psihičnih težav...).
Dnevno lulanje pa je druga zgodba in tu je lahko odločitev staršev in samega otroka...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?