lananai -> RE: zaposlitev pred porodniško (16.6.2011 11:50:51)
|
Lahko še jst pristavim tule svoj lonček oz. vprašanje? Konec marca sem ostala brez službe, pripadajo mi še trije meseci nadomestila na zavodu. To pomeni, da bom zadnje izplačilo dobila za mesec junij (izplačilo bo julija). Rok poroda imam konec oktobra, kar pomeni, da bom z začetkom oktobra nastopila porodniško. Prvo izplačilo porodniške bo za oktober, torej šele novembra. Vmes bom torej 3 mesece brez dohodka. Imam možnost, da me pred pričetkom porodniške zaposlijo. Pred prenehanjem delovnega razmerja sem bila zaposlena skoraj 5 let. Torej, kaj se zgodi v primeru, da me zaposlijo pred pričetkom porodniške oz. kaj če pač normalno pričakam porodniško brezposelna? zmajaz, nekaj sem že brala, da si pisala o 55% minimalne plače + 2% za vsak mesec zavarovanja za starševsko varstvo v zadnjih 3 letih pred dnevom nastopa porodniške. Kaj to pomeni, da če ostanem na dan nastopa porodniške brezposelna, dobim 55% + (12+12+9)x2% = 88% minimalne plače? (ker sem v zadnjih treh letih pač samo 3 mesece brez dohodka) In če me nekdo zaposli npr. par dni pred pričetkom porodniške? Se pač šteje povprečje mojih plač za 12 mesecev nazaj + 55% minimalne plače za mesece, ko bom brez dohodka? In v tem primeru se mi najbrž splača, da grem papirje rihtat čim prej bom lahko, torej 60 dni pred PDP? Kaj pa, če sem na bolniški, ko nastopim porodniško? Jah, gradbeništvo je v krizi, nosečo gradbenico bo pa res kdo v službo vzel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
|
|
|
|