ronja
|
mene res zanima, kaj se pari pogovarjajo, preden imajo otroka? Uf, midva sva se svašta, samo jaz sem itak čveka . zato pa menim, da "ima tu još šanse" za naju dva :) res je "stari bik", ampak jaz pa sem vztrajna :) ma, meni se sploh ne zdi tako drastično: on ni neodgovoren zato, ker bi mu bilo vseeno za otroke - enako kot ti jim želi vse najboljše, samo si pač enih stvari ne predstavlja. ne, da bi mu bilo vseeno ali da se mu ne bi dalo popazit - samo ne vidi vzroka, zakaj je to tako zelo treba. Tako kot si moja mami ni in ni predstavljala, da dojenčke in male otroke vozit v avtu brez stolčka ne gre in da ne bom vzela taksija, ker nima avtostolčka, pa pika in to dokler ji nisem enkrat poslala tistega linka z neko češko reklamo za privezovanje otrok v stolček - HVALA tisti, ki je dala link gor - je grozna reklama, ampak prej sva se mesece bockali okoli tega, od takrat nikoli več ne omeni, da bi kdo peljal otroke brez stolčka (saj izvedla tega nikoli ni, ker se me itak "boji" , ampak zdaj ve, zakaj jaz tako zelo težim s tem). Tako kot si moja tašča ne predstavlja, kaj lahko naredi živčni strup tudi v malih količinah enemu 13 kilskemu bijecu, ki se mu vse celice noro hitro delijo in je vse v fazi razvoja... Nikakor nobena babica noče nič slabega najinima punčkama, bi pa obe lahko naredili veliko štalo, če ne bi midva zatežila. Pač ne predvidijo vsi ljudje vsega - bogvekaj jaz spregledam. Enkrat je tamala splezala na wc in padla dol na ploščice - na srečo ji ni bilo nič - ampak dejansko si lahko zraven, pa skočiš k tadrugi, ker pač nekaj rabi pa je štala tu. Pa ni, da ne bi nikoli pomislila na to - samo takrat sem pa očitno pozabila zapret vrata v kopalnico... (zdaj imamo pa skoz odprta, da lahko gresta sami - pač situacije se spreminjajo) kar se pa vzgoje tiče: lubi je predno, je imel otroke, mislil, da je čisto sprejemljivo, če starš kdaj udari otroka. Ne da ga mlati ali da ga vsakodnevno pritisne, ampak da si otroci kdaj pa zaslužijo. Ker je bil on tako vzgajan in ker mu to ni pustilo nobenih posledic. Ampak sem vseeno imela otroke z njim , čeprav se sama s to vzgojo ne strinjam. In mu nisem ne vem kaj težila s tem, ker sem verjela, da bo sam videl, ali je to prav ali narobe - in očitno sem ga dobro poznala, ker zdaj se tudi njemu zdi to nesprejemljivo . Tako da: če bi hotel čisto vse skompromisat, predno bi imel otroke, potem bi nam biološka ura že zdavnaj odbila in bi lepo ostali brez.