Nuhalna svetlina (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

livia -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 9:44:29)

Prvi dan 11. tedna sem naročena na NS. To bo hkrati tudi moj prvi pregled pri G, čeprav razmišljam, da bi se v 7. ali 8. tednu naročila na samoplačniški UZ. Dejte mi malo povedat vaše izkušnje z NS. Kako zgleda, kaj vse se vidi in kaj zveš? Kakšen more bit rezultat, da si lahko ziher, da je vse cool? Baje neki v procentih oz. 1:5000. In kdaj moreš it potem na dodatne preiskave (ne vem kako se jim reče)? A ti oni svetujejo?

tinkamiška -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 10:43:06)

Livia:rozica:

Jst sem bla že pred 11 tednom na prvem UZ pregledu, me je G sama tako naročila in prav fino je blo, da me je začela spremljat tako zgodaj.

NS sem imela pri 11t5d in sicer je to zunanji UZ in je bolj obširen kot navadni UZ, opravijo določene meritve in potem s pomočjo programa izračunajo tveganje. Številka, kki si jo napisala je različna in sicer glede na leta nosečke in pri katerm tedni se opravlja NS. Če je tveganje večje, te pošljejo še na krvno preiskavo. Fino je, če gre zraven partner, ker se trakrat:duda: že kr lepo vidi in lahko ob opazovanju uživata oba:)

Srečno:rozica:

LP,
Tinka

AKŠ -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 10:46:33)

za intermezzo - štela boš lahko prstke :bravo::bravo::bravo: fullll dober občutek....

sazi -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 11:03:19)

Gre za presejalni test, zato ni gotovega rezultata in žal ne moreš biti "zihr". Poznam primer, ko je se je rodila zdrava punčka pri razmerju 1:70 in primer otroka z DS pri razmerju okoli 1:400.
Moj rezultat je bil 9508, kar pomeni, da bo pri plodih s takimi merami 9507 zdravih, 1 bo imel pa na žalost DS. To se mi zdi majhna verjetnost in pričakujem zdravega otročka.
Je bil pa sam pregled lep: prijazna G, pa še moj :love: je prvič videl najinega :duda:.

ameli -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 12:56:14)

Livia, pazi, da ne bo otročiček premajhen. Najugodneje je sicer med 11. in 13. tednom, lahko pa se zgodi, da je :duda: manjši, ko npr. za 11 teden in potem boš morala 2× na NS. Pa seveda obakrat plačati.
Drugače pa je NS nekaj najlepšega, posebno, če je zraven :love:.

livia -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 13:54:55)

Ja kaj pa naj, saj me je moja g takrat naročila. Jaz nimam pojma kako in kaj, ker sem prvič :nosecka:. Ko sem jo po testu klicala, da je pozitiven, mi je dala tak termin. A maš kak predlog?

ameli -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 15:17:27)

Jaz sem bila pred NS na UZ pri svoji G. Takrat mi je potrdila, da je :duda: malo večji, kot za takrat 7 tednov in tako sem se naročila v sredini 11 tedna. Naj ti tvoja g naredi UZ. NS stane cca 12.000, če se ne motim, pa plačaš prvič (če je :duda: premali) cca 5-6.000 in to za nič.
ameli
p.s.
imaš pa takšen nick, kot nameravam dati jaz moji :duda: , če bo punčka seveda.

livia -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 15:46:37)

Jaz mam tud moji:duda: dat tako ime, če bo punčka. A maš kako dobro ime za fantka? Jaz še ne.

ameli -> Nuhalna svetlina (16.8.2005 15:53:11)

Za fantka pa nimam še nič:( , pa si bo počasi že treba nekaj izmislit.

KMALU -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 18:08:16)

Imam vprasanje glede nuhalne..
Kaj se tam pravzaprav vidi.
Zakaj nekatere (predvsem starejse nosecke ) poleg NS delajo se neke presejalne teste. A ni ze sama Nuhalna test za Downov sindrom?
Ni mi cisto jasno za kaj gre...

KMALU -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 18:10:14)

pa se tole..
A je bila katera v Siski, tam pri stari cerkvi na NS?

anajmad -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 19:14:37)

Danes je meni g. lepo razložila,kako to gre.Men je dala napotnico za nuhalno,ker sem že stara 36 let.Če bo rezultat na NS slab,me pošlje v 16. tednu na krvno preiskavo.Če pa bosta pa oba rezultata slaba,pa na amnio.
upam,da bo v redu .Res srčno upam,ker še enga razočaranja,ne bi mogla preživeti.Drugače se pa ti ne sekiraj preveč.NS delajo tudi v porodnišnici.Jst jo bom delala pri Pušenjaku.
en lp D.

KMALU -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 19:21:38)

hvala za odgovor...
Kaksno razocaranje si pa dozivela, ce smem vprasat.
ce noces, ne odgovarjaj..
lp

kati1 -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 20:16:16)

ojla

jaz sem imela NS v 14. tednu in se je vse videlo (no - spola nismo določali): rokice, nogice, prstki, glavica, celo obrazek, nosek. V bistvu bi se v tem času videlo tudi druge morebitne morfološke anomalije.
Sicer pa partner mora biti zraven.
Kar se tveganja tiče - ti itak oni povedo kolikšno je tveganje, kaj to pomeni in svetujejo kako naprej. Pri meni je bil rezultat 1:18304 (za trisomijo 21) in 1:9437 (za trisomijo 13+1. Pa ni nikakršnih nadaljnih preiskav priporočal.

KMALU -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 20:24:21)

zakaj..partner mora biti zraven?
Moj ne bo mogel biti...

kati1 -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 21:28:20)

no - "mora" ... je zelo lepo da je ... jasno pa je, da to ni vedno možno. Lahko pa pripelješ koga drugega.

KMALU -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 21:31:30)

ne, ne.. Bom kar sama..
Saj nuhalna se drugace dela preko trebuha, a ne?

jana*73 -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 22:01:59)

ja, NS se dela preko trebuha, a važen je rezultat v cm, torej debelina same gube iz katere potem s podatki o tvojih letih izračunajo tveganje, ki pa je 1: ... primerjava se naredi na podlagi povprečja tvojih let in tvojega konkretnega izračuna, jasno, da bolj si stara večje je tveganje, pri mojih 32 letij je tveganje ena proti nekaj čez 300, jaz sem imela ena proti nekaj čez 1600 tako, da je glede na moja leta to čist OK rezultat, zraven gube pa se pogleda še nosna kost (če je prisotna ali ne)

pozanimaj se, če ti lahko posnamejo

pinkiponki -> Nuhalna svetlina (1.9.2005 22:39:56)

Men so nuhalno delal vaginalno...

Stran: [1]