tla v kuhinji (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Dipsi -> tla v kuhinji (16.8.2005 8:53:47)

Živio,
mi bomo renovirali kuhinjo. Do sedaj smo imeli po tleh parket, ki pa se pri majhnih otrocih ni obnesel, saj se vse pozna. Zdaj pa se sprašujem, kaj naj damo po tleh. :zmeden2:Kakšne so vaše izkušnje, nasveti?
Lep dan!

CUKRČEK -> tla v kuhinji (16.8.2005 8:56:12)

V kuhinji imamo ploščice in sem najbolj zadovoljna. Če se karkoli razbije, če slučajno olje "škrofi" ni panike in lahko fajn pomiješ.

Natas@ -> tla v kuhinji (16.8.2005 8:56:52)

Mi imamo ploščice, se super obnesejo, sicer so malo bolj mrzle, ampak po njih itak ne hodiš bos. Če se kaj polije samo obrišeš pa je.

anitaz -> tla v kuhinji (16.8.2005 8:57:31)

najbolš so ploščice!:bravo: lahke za čiščenje,pa razbije se lahko karkoli na njih...:)- preizkušeno...

Anonimen -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:00:10)

Tudi mi imamo ploščice in sem zadovoljna.

Timotej -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:05:38)

Mi imamo klasični topli pod, ki se da tudi lepo sčistiti, zloščiti, pa preko kakšno preprogo, pa je OK. Pri malih otrocih se mi zdi ti boljše kot ploščice, saj se (vsaj pri nas) tamala velikokrat igra v kuhinji na tleh, zlaga kocke ali kaj podobnega, in si ne znam prdstavljati, da bi sedela na tleh na ploščicah. To je moje mnenje in izkušnje, samo še nasvet, da se da tudi pri nas kupiti že mnogo različnih vzorcev toplih podov, različnih debelin in kvalitet...

CatJa -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:09:12)

Ploscice.

KIRA -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:11:56)

tle, kjer sva sedaj imava tepih - ker je kuhinja in jedilnica in dnevna soba 1 sam večji prostor. prej je bil topli pod, pa mi ni bil všeč, čeprav se lažje briše in čisti. če imaš sesalnik na vodo čiščenje sploh niproblem, tla so pa lepo topla. ampak men je pretežek in ga ne uporabljam. preveč kompliciran je (batagel oz. igea).

v novi bajti sva si pa na tla položila ploščice, tud zato, da se hitro pobriše, če se polije kaka voda ipd... čeprav niso tako tople kot tepih oz. "talna obloga".(jaz temu pač rečem tepih.)
pa ob zidu je tud narjen rob iz ploščic, ravno zaradi tega, da voda ne bo zamakala sten ob brisanju tal ali razlitju.
evo, to so moje izkušnje...
LP

Carmen -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:20:54)

povsod ploščice! v kuhinji, jedilnem kotu in dnevni in ne zamenjam za nič drugega. tam, kjer se tamicena igra, pa je 2 m2 tepiha

Pajaca -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:24:55)

Mi mamo laminat... pa lepo zgleda, ko je čist.... drgač se pa vse pozna gor.... tko da jaz bi mela kakšne plošče.

Maxica -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:29:24)

Mi imamo tudi po celi kuhinje ploščice.

Magi* -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:29:24)

pri nas imamo ladijski pod. ja, res je, da se vse gor pozna, se pa ravno tako lepo sčisti (je lakiran) in je topel. ko bo pa mala začela "puzat" in "padat" pa tudi ne bo bojazni za kako hudo buško, ker je precej mehek.

cmokec -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:35:29)

Pri nas imamo linolej, pa se dobro obnese.

Maček Muri -> tla v kuhinji (16.8.2005 9:49:45)

Jaz imam pa povsod parket, pa ga tudi ne zamenjam.

SaaS -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:21:14)

Tudi jaz imam parket in ga ne zamenjam za ploščice. Saj, če se polije in takoj pobrišeš sploh ni problema, tako kot ploščice. Če pa ti kaj pade na tla, se pa ne razbije tako hitro kot na ploščicah. V sredini imam pa položeno preprogo. Ploščice se mi poleg tega, da so hladne, kar so že omenjale, zdijo tudi veliko trše in raje dolgo časa stojim na parketu kakor na ploščicah.
Pri starših smo imeli pa pluto in se je tudi dobro obnesla.

Baldi -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:27:47)

Ne vem no, težka odločitev:ups:

Pri nas je v vseh prostorih, razen kopalnice, gotovi parket. Kuhinja in dnevni prostor sta združena. Na srečo sva bila z :love: po vselitvi nekaj let sama v stanovanju, ker bi me takrat bolelo srce ob vsaki novonastali praski. Danes najina :duda: res uživa na tleh. Lahko bosa oz. v štumfkih, pa se nihče ne sekira...prask več ne štejemo, bušk pa prav tako kot pri Magi ne poznamo...:)
Verjetno bo pa čez nekaj let potrebno obnoviti parket... tega se ravno ne veselim, a "bogpomagej"

Če se boš že odločila za keramiko, bi prej na tvojem mestu razmislil o talnem gretju. Hladna tla oz, občutek hladnih tal mi nekako ne sede.
Ko pa se odločiš za talno ogrevanje pa naletiš na novo problematiko. Ni preveč zdravo, če so tla preveč topla in če pretiravamo s temperaturami tal. Stalna visoka temperatura tal namreč povzroča, da so žile ves čas razširjene...zato je priporočeno kombinirano ogrevanje... talno gretje - klasično radiatosko gretje ali kaj drugega...

in še in še...:)

LP:pujs::)

Blink1 -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:29:50)

Samo laminata ne:)Ga imamo, in komaj čakam, da renoviramo...defenitivno ploščice.

Grascakinja -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:36:09)

Dobra naravna in topla varianta so glinene ploščice. Poglej pri http://www.martex.si/ . Ali pa topli pod. Simpel za vzdrževanje in ni drag.

Anonimen -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:46:30)

Kaj pa delajo otroci s parketom v kuhinji, da se vse pozna?:) Jaz ima parket, čez pred štedilnikom in lijakom en tak pralni tepih, pa se čisto nič ne pozna. Pa čisto čisto čisto nič ne pazim.

SaaS -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:54:41)

Ne vem zakaj tak strah pred praskami v parketu. Saj zato pa imamo stanovanje, da v njem živimo in ga tudi obrabimo. Tako kot pravi Baldi "bogpomagej". Imam raje nekaj prask v parketu kot pa hladne trde ploščice.
Ja, pomaga talno gretje ampak meni deluje še vedno hladno in trdo.. Talno, vendar v kombinaciji s klasičnim, ker pretopla tla res niso najbolj zdrava...

niki5 -> tla v kuhinji (16.8.2005 10:59:42)

Parket. Ploščic ne maram, razen v kopalnici.

Prask pa nimam nič bolj kot kje drugje, jih je več v dnevni sobi :zmeden2:

SABILA -> tla v kuhinji (16.8.2005 11:01:37)

jst ti priporočam ploščice, obrisat se da če ti mali kej polije, pa razbije, pa ole šprica, enostavnejše

p@tricij@ -> tla v kuhinji (16.8.2005 11:05:43)

mi pa imamo pluto in je res špica. je najbolj topla od vsega, tako da ne zamenjam za kaj drugega.:bravo:

saša 73 -> tla v kuhinji (16.8.2005 11:18:09)

Tudi mi imamo pluto v kuhinji in je res prijetno toplo in,ko bomo renovirali sploh nočem slišat o kakšnem drugem podu.:)

Anonimen -> tla v kuhinji (16.8.2005 12:00:55)

Ob današnjem napredku tehnike je lahko v kuhinji karkoli, če je ustrezno impregnirano.

Talno ogrevanje je pa poglavje zase. No jest sem poslušala o njem cca 2 meseca, pa naračunat temperaturo sem morala, pa med drugim je zanimivo tudi to, da se da talno gretje furat z odpadno toplo vodo (izplakovanje pralni stroj, tuširanje...:zmeden: )... Če koga zanima lahk tud bolj podrobno.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>