KT
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi Jaz imam z Expedio dobre izkušnje, pri prebookiranju pa si bolj ali manj sama. Saj osnovno asistenco nudijo, ampak je še največ odvisno od posameznika, kako dobro se zna dogovarjat. Vedno se najdejo boljše in slabše rešitve, uspeh pa je po mojih izkušnjaj najbolj odvisen od posameznika. Ne vem, koliko imaš izkušenj s potovanji....domnevam, da manj (glede na vprašanje - pa s tem ne mislim nič slabega, da ne bo pomote). Moraš se zavedat, da še greš bolj na lastno režijo, potem moraš pač računati s tem, da boš - če bo potrebno - bolj on your own.... in da moraš biti tak tip, da te kakšne modifikacije agende ne vržejo preveč iz tira. Sicer pa od agencij mi delamo s Concorde in Cavallo. Tu se strinjam. Tudi sama večinoma delam z http://www.concorde.si/opodjetju/2 kjer res poskrbijo zame, ker sem res čisto preveč na frčoplanih. Če gre karkoli narobe ( v zadnjem času razen vulkanski prah, pa stavke kontrolorjev letov, itd), največ kar sem dejansko morala čakati na naslednji povezavo letov je 5 ur, ampak te že vsaj pol dneva pred odhodom obvestijo, da ti ni treba čakat na letališču. Ronja, ko si iščeš povezave za domov, vidiš če imaš t.i. "connection flight" in v tem primeru se že v npr. v New York-u "čekiraš" do Ljubljane, ne glede na to, da letiš preko Londona, Pariza, ali pa Zgornjega Dupleka (bogi Zg. Duplek, tega si pa res vedno sposodimo). Kako že gre tisti vic: Ko gre Janez v Tokijo in se postavi v Zg. Dopleku na postajo in reče vozniku avtobusa "karto do Tokia", odgovor "ja, gospod najprej bo treba do Ljubljane", v Ljubljani isti postopek do letališča, pa potem do Pariza itd, itd. Pride Janez v Tokio in preživi krasnih 14 dni, pa se mu malo stoži po domu in se v Tokiju postavi na postajo in prosi voznika: "karto do Dopleka, prosim", pa odgovori voznik "Zgornjega ali Spodnjega?".
|