Potovalna lekarna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Ajra RR -> Potovalna lekarna (11.4.2011 13:14:04)

Mamice, kaj vzamete s sabo na počitnice? Katera zdravila zase, za otroka? Kaj ne sme manjkati v torbi za prvo pomoč?

ellie -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 13:23:01)

Za naju: nalgesin in kakšne močnejše tablete (npr. zaldiar), spasmex, ranital, claritin ali kaj podobnega, bivacyn sprej, linex, kapljice za nos, tablete za grlo, canesten

Za malega: paracetamol svečke, calpol, termometer, tobrex mazilo

Pa še kakšne obliže, povoj,...

kristinaj -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 13:57:51)

zase nič, mogoče lekadol za otroke pa daleron, paracetamol, termometer, flajštre, povoj, steristrip trakce za hujše rane, brizgo in fiziološko, materino dušico, kreme proti in po piku, kreme za sončenje, 

načeloma pa naredim tako da odprem torbo in grem v omaro z zdravili in zmečem not oz. kar je povojev in trakov imam že notri...

mini86 -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 13:58:39)

bivacyn sprej,

uf a to še obstaja..ko sem bila majhna smo ga imeli in najbol me je bilo groza tistga ledeno pekočega občutka..

verjetno ga bmo nabavili-sem mislila da ga ni več..ali kera ve če obstaja kakšna bolj soft varjanta

mini86 -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 13:59:46)

načeloma pa naredim tako da odprem torbo in grem v omaro z zdravili in zmečem not

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]isto..lepo si povedala..sem že mislna naštevat pa si tko lepo povedala in mi prihranla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ellie -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 14:21:59)

Ja, bivacyn sprej še obstaja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] čeprav se mi zdi, da je samo na recept.

Aja, pa fiziološka gre vedno zraven tud ja..

kajalin* -> RE: Potovalna lekarna (11.4.2011 15:36:23)

Nič kej,kak lekadol,hladilno mazilo  po pikih,pa ja kremo za in po sončenju,pa je mnde to,to,hansaplaste itak prodajajo vsepovsod,če se bo zgodil pa kej hujšega so pa tud zdravniki..

Anonimen -> RE: Potovalna lekarna (12.4.2011 19:41:46)

Za naju: Kombinirani praški
Za tamalo: Claritin in Calpol
Za vse: obliži, alkoholni robčki za rzkuževanje, sterilne gaze in povoj, Bepantol (proti opeklinam), Kamagel (proti komarjevim pikom)

Freya88 -> RE: Potovalna lekarna (15.4.2011 13:33:46)

Midva sicer nimava svojih otrok, ko pa vzameva necaka in/ali ostale otroke pa...

Claritine, Bepanthen plus, Bepanthol sprej, Lekadol, Naklofen, oblize, povoje, sterilne komprese, mikropor, pinceto, fiziolosko raztopino, alkoholne zlozence, termometer, Dramina, Operil, Septolete ali Neoangin, rehidracijski praski, Ranital, trikotna ruta... in se in se in se... (sem medicinka:D)

N _ B -> RE: Potovalna lekarna (15.4.2011 15:03:37)

Odvisno je tudi od letnega časa in kam potujemo. Kaj kdo vzame pa je odvisno tudi od starosti otrok.

Za otroka: Calpol, Linex, fiziološka tek., pumpica za nos, Bepanthen plus, obliže.
Za naju: Lekadol, Rupurut

Stran: [1]