Cepljenje nohtov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

kekso -> Cepljenje nohtov (11.4.2011 10:49:13)

Zdravo,

že kakšen mesec opažam, da se mi na rokah nohti zelo cepijo, včeraj pa sem na nogi (na palcu) opazila, da se mi sredinski del nohta sploh ne drži kože in zgleda grozno, pa me je strah, da mi bo šel noht dol.

14 dni že jem tablete za nohte, ki sem jih kupila v lekarni. Zanima me, če katera ve kaj je vzrok vsemu temu. Če ima kdo kak nasvet, prosim!!!

Lp 

ellie -> RE: Cepljenje nohtov (11.4.2011 13:32:37)

Meni se nohti od nekdaj cepijo. Pomagalo ni nič, nobee tablete iz lekarne in nič.. Na nogah mi pomaga, če imam nalakirane...je stanje dosti boljše. Na rokah pa ima zdaj že 3 leta gel...in vztrajam pri tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Janeja -> RE: Cepljenje nohtov (11.4.2011 21:21:08)

Jaz nikoli nisem imela lepih nohtov. Vedno sem imela razcepljene, mehke,... Grozne. Vmes sem bila par let na gel nohtih, pa sem se naveličala hodit. Potem pa so mi v lekarni svetovali tablete Forcapil. Res sem poskusila še te in istočasno so mi v Mullerju svetovali lak Microcel. Ne vem ali je delovala kombinacija objega ali samo nekaj, ampak po prvem mesecu uporabe, so mi začeli rasti bolj trdi nohti, ki se niso več cepili.
Danes se od tega že 3 leta in imam zdrave, trde in dolge nohte. Forcapila ne jem že več kot eno leto, lakiram si jih pa še vedno s tem prozornim lakom. In sem res takooo ponosna sama nase in na svoje dolge in lepe nohte, da vam povedat ne morem. Prej sem vedno "skrivala" roke, zdaj pa jih ponosno "kažem" okoli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Poskusi, izgubit sigurno nimaš kaj...

Robert Tonkovič -> RE: Cepljenje nohtov (11.4.2011 22:51:52)

Slaba prehrana (preveč sladkorja),razvoj bakterij,razvoj gljivic,pomanjkanje vitaminov A,B in C,če pa ni to,pa je sigurno slaba neprezračena obutev,lahko so kaka mikrobna obolenja,...Treba je spremenit način življenja.Vsekakor pa obišči dermatologa,saj so najbolj specializirani za to,pa seveda pazit na prehrano!

Stran: [1]