BAMBINA_ -> RE: refluks (10.4.2011 23:01:20)
|
Ko sem jaz našega prvega pri njegovih 7 tednih prvič oživljala, ker je kar iz lepega nehal dihati, sem ga takoj peljala k zdravniku in ni bilo dvoma ali bom pristala na vse možne preiskave, da ugotovijo vzrok in uvedejo ustrezno terapijo. Bil je na CMCRF-ju (je opisala že moi - nič strašnega), kjer so ugotovili apnoične atake (prenehanje dihanja) in na pH-metriji, kjer so diagnosticirali kisli refluks. Apneje so pripisali delno refluksu, delno še nerazvitemu možganskemu centru. Skoraj eno leto je moral vsak dan jemati teofilin (nekakšno poživilo za spodbujanje dihanja) in ranital. Toplo ti priporočam tudi Angel Care, ki je nas opozoril na dihalno stisko, ki jo je mali imel ob 5h zjutraj. Takrat sem ga oživljala v drugo, z mojim sva divjala v bolnico v pižamah, z miljon prekrški na cesti. Ko so ga dali na monitor, je naredil po 2-4 vdihe na minuto! Sam bog ve, kaj bi me čakalo zjutraj, ko bi se zbudila, če AC-ja ne bi imela. Očitno je, da marsikatera zamenjuje običajno polivanje z refluksom, ki še zdaleč ni tako nedolžen. Dvomim, da bi katera pomišljala ali otroka dati na preiskave, če bi bile priča odvijanju najhujše nočne more vsake mamice. Pa je pred prvim dogodkom deloval povsem zdrav dojenček. Pri drugem so mi na neonatalnem na PeK že takoj po rojstvu diagnosticirali GERB, zato sem takoj uvedla antirefluksne ukrepe - dvignjeno ležišče na 30° (tista pena iz BC je blažev žegen; pride pa prav na previjalni), podiranje kupčkov, itd. sedaj pri treh mesecih pa sem mleko že pričela gostiti z riževo sluzjo. In moram reči, da je zelo bolje.
|
|
|
|