|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška
9.4.2011 21:42:15   
izica
Pozdravljeni!

Moja situacija je naslednja: pogodbo o zaposlitvi za določen čas imam do 10.6.2011. Neprekinjeno sem zaposlena od septembra 2009.  PDP imam 11.8.2011. Zanima me, katera je najboljša varianta, da bi imela čim višjo porodniško. Kaj pomeni zame, ko mi pogodba poteče? Ali je boljše, če sem takrat na bolniški ali je vseeno? Kako se bo računala moja porodniška?

Že v naprej hvala za odgovor.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška
9.4.2011 21:54:15   
Najaa
Imela boš 3 mesece nadomestila z zavoda. Ampak ti bodi na bolniški in potem si lahko še brezposelna en mesec na bolniški preko ZZZS in dobiš od njih nadomestilo, neodvisno od zavoda. Potem boš pa tako šla že v porodniško, mogoče ti bo zmanjkalo par dni, ki jih premostila z zavodom. Porodniško boš imela visoko kakor plačo, mogoče par evrov manj, ker nadomestilo ZZZS je visoko kakor plača. Tako sem jaz naredila, sa to vsaki ne povejo na zavodu in je dobro, da vprašaš.

(odgovor članu izica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.4.2011 11:37:52   
Kratka
Če lahko kar tukaj vprašam eno zgolj informativno vprašanje. Torej, prijateljici bo septembra letos minilo tri leta odkar je bila nazadnje zaposlena. Zaposlitev je trajala neprekinjeno 12 mesecev. Po preteku zaposlitve ni bila več zaposlena, saj se je vmes šolala. Pdp ima oktobra letos, bi dobila kaj porodniške?? Upam, da sem vprašanje dovolj razumljivo zastavila. Hvala!

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.4.2011 10:27:11   
Tasika
Najaa, nadomestilo ZZZS tudi približno ni enako visoko kot plača, če govorimo o bolniški nad 30 dni ki ni več v breme delodajalca ampak ZZZS. Osnoav je namreč povprečje na uro za preteklo leto, pa še od tega 80%.
Če ima izica pdp 11.8., gre na porodniško 14.7., kar pomeni da bo papirje vlagala sredi junija, takrat ji bo ravno potekla pogodba. Se pravi da ji gre v osnovo za porodniško zadnjih 12 plač.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.4.2011 10:29:25   
Tasika
Izica, nič ni problemnov ker ti pogodba poteče, itak boš imela za osnovo zadnjih 12 mesecev same plače.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu izica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
12.4.2011 11:41:36   
sazi
IZVIRNO SPOROČILO: Kratka

Če lahko kar tukaj vprašam eno zgolj informativno vprašanje. Torej, prijateljici bo septembra letos minilo tri leta odkar je bila nazadnje zaposlena. Zaposlitev je trajala neprekinjeno 12 mesecev. Po preteku zaposlitve ni bila več zaposlena, saj se je vmes šolala. Pdp ima oktobra letos, bi dobila kaj porodniške?? Upam, da sem vprašanje dovolj razumljivo zastavila. Hvala!

Žal ji porodniška ne pripada, če dan pred nastopom porodniške ne bo zaposlena. To o treh letih velja, če imaš v zadnjih treh letih pred nastopom porodniške vsaj 12 mesecev plačane prispevke - pa še v tem primeru je starševsko nadomestilo precej majhno - je pa vseeno višje, kot starševski dodatek.

Tvoja prijateljica bo, če se do porodniške ne zaposli, prejemala starševski dodatek.

(odgovor članu Kratka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2011 18:55:08   
Kratka
sazi, hvala za odgovor! 

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?