Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Netta -> Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (9.4.2011 14:13:22)

Že naslov veliko pove...iščem najboljšo zaščito proti klopom, glede na vaše izkušnje.

Lani sem prebolela boreliozo, vsi smo cepljeni proti klopnemu meningitisu, mazali smo se z avtanom in še drugimi razpršili proti klopom...pa ni bilo nobeno stoprocentro učinkovito. Predvsem na sina se lepijo kot muhe na med...letos je imel že dva, pa to ne iz gozda, ampak iz parka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

v naravo ne bomo nehali hodit, bi pa radi šli tja zaščiteni, zato potrebujem vaš nasvet...če poznate, imate, uporabljate kaj, kar se pa res obnese.

hvala.

2.2. -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (10.4.2011 8:06:56)

večkrat na dan in obvezno pred spanjem temeljit pregled...nevem pri nas je bilo lani isto. tamala je dobila klopov ogromno in to na vrtu pri hiši, kjer se dnevno igra.

Freya88 -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (11.4.2011 10:27:56)

Ga ni, zal:/

Vsaj js ne vem za nobenega uspesnega..

ksenija12 -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (11.4.2011 10:38:58)

Edino in najbolj zanesljivo je, da se pregledaš ko prideš iz narave (obleke damo mi zračit na balkon), potem pa se ne pozabit pregledat še zjutraj naslednji dan in spet zvečer..Mi smo poskusili že marsikaj za zaščito, ampak klopov nič ne odvrne, zdaj se kljub temu da smo veliko v naravi ne mažemo/sprejamo z ničemer...to 'pregledovanje' imamo zdaj v krvi in je postala naša rutina, že mala dva se gledata:)

Netta -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (11.4.2011 10:42:28)

evo...smo bli včeraj spet v naravi...otroke našpricala z Zanzijem, naju pa z Avtanom...rezultat: sama sem mela tri klope, sin enega, mož tudi enega.
Pa smo se špricali na dve uri vse popoldne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tile klopi prav kvarijo vzdušje na izletu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ali katera pozna sredstvo proti klopom Ultrathon? Se obnese? cena je kar visoka.

ruby19 -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (16.4.2011 12:16:01)

Če hočeš popolnoma naravno in s tem tudi popolnoma varno sredstvo proti klopom, pa tudi komarjem, lahko uporabiš ZETA FREE pršilo. Dobiš ga v Sanolaborju, pa v kakšnih manjših trgovinah z naravnimi izdelki. Sestavljeno je le iz eteričnih olj (limonina trava, neemovo olje itd.), ki odganjajo klope in komarje. Ker je popolmoma brez umetnih dodatkov, ga brez skrbi uporabiš tudi za otroke.

ruby19 -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (16.4.2011 12:19:57)

Ja, pozabila sem napisat, da je za našo družino zaenkrat bilo učinkovito. Našpricat se je pa treba vsaki dve uri.

mojcaziga -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (16.4.2011 20:55:53)

Ga imajo tudi v DM, vsaj v MB. Cena 16,95€

lp

ruby19 -> RE: Najbolj uspešno sredstvo proti klopom?? (18.4.2011 18:54:30)

V Sanolaborju pa je cena nekaj čez 15 EUR.

Stran: [1]