a kdo pozna tablete (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

end1 -> a kdo pozna tablete (30.3.2011 19:10:11)

cipralex - antidepresiv?

Freya88 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 6:31:47)

Kaj te pa zanima?

end1 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 6:42:29)

stranski učinki pa to, koliko močni so ti antidepresivi? gre za priporočilo straješi osebi, po možganski kapi, ki se ob pogovoru o kapi, dnevih ki jih je prebila v bolnici izredno občutljivo reagira in joče. razen tega je oseba pozitivna, sama zase skrbi, hodi, se umiva...

Freya88 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 6:45:54)

Kaksna pa je doza?

U bistvu niti ni tako vazno...
Ze na zacetku ti povem, da ne govorim iz lastnih izkusenj... jih pa je mela moja babica.
Stranski ucinki, ki so notri napisani, so se (vsaj pri njej) pojavili skoraj vsi...! Najhujsa je bila slabost... ampak ji je takrat zdr. reku, da to traja do max. tri tedne, potem pa se izboljsa (se telo navadi)... in vsej pri njej, je bilo res tako... po malce vec kot dveh tednih se je telo navadilo in stranski ucinski so postopoma izginjali...

Se pa spomnim, da je takrat govorila, da se pocuti katastrofalno, da ne vem kam s sabo... bi rekla, da so kar mocne ja:/ Ampak moji babici so pomagale, vsaj takrat... pol leta za tem je sicer umrla za rakom:(
Verjetno pa obstaja tudi kak forum posebej o tem... sploh forumi, kjer se zbirajo diagnosticirani depresivni ljudje, anksiozni itd.

end1 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 9:05:36)

ja saj na teh forumih sem brala o hudih stranskih učinkih, glede na to da je šele par tednov doma iz bolnice in se mu je po odhodu iz nje stane že veliko popravilo, mi je kar hudo razmišljat, da bi se ponovno, pa čeprav le par tednov počutil grozno.

m_o_i -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 12:57:57)

jaz jih poznam
ce so "premocne" jih lahko zdravnik zamenja s cipramilom, ki so neka manj preciscena oblika cipralexa...

drugace pa-ja, da se telo navadi na tablete, traja 14 dni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Freya88 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 15:51:34)

Pa ima samo te tbl, ali ji je predpisal tudi kaksno pomirjevalo zraven?

Freya88 -> RE: a kdo pozna tablete (31.3.2011 15:54:19)

IZVIRNO SPOROČILO: end1
mi je kar hudo razmišljat, da bi se ponovno, pa čeprav le par tednov počutil grozno.

Vem da se bo slisalo grdo, ampak dva tedna groznega pocutja ni nic v primerjavi s tem, da (kot si sama rekla) cele dneve joce ipd.
drugace pa, saj ves... cimvec casa prezivet s to osebo, ce lahko naj gre cimveckrat ven (v spremstvu ce drugace ne gre)...

end1 -> RE: a kdo pozna tablete (1.4.2011 7:34:48)

ne ne, joče le ko ga v bolnišnici ob pregledu vprašajo, kako je in mu povedo, da je bilo res hudo, pa to ni jok ki bi trajal. Pa sva bila pri logopedu, slabo govori namreč in ko ga je spraševala o začetku bolezni, v smislu, da vidi njegov odziv možganov in spomina mu je bilo hudo.  takrat je logoped rekel, da priporoča to zdravilo in naj se posvetujemo z osebnim zdravnikom.

Ampak po 6 tednih, ko je le ležal in spremenil se mu je svet, mi je kar logično, da je občutljiv. Drugače pa je zelo vredu, umije se sam, sam skrbi, kdaj mora jesti, hodi samostojno, tudi družbe se ne boji. Sva šla po logopedu na kavo, na njegovo željo, kjer je srečal ljudi ki jih pozna.

buča -> RE: a kdo pozna tablete (15.4.2011 13:16:18)

cipralex, cipramil, paroxat-zadnje jem sama, vsakdo ima kak stranski učinek., npr. moja kolegica je mislila, da se ji bo po 1 tbl paroxata zmešalo, jaz pa jih jem že 3 leta...razen slabšega lulanja, predvsem ponoči in 5 kg več, nimam stranskih učinkov-razen da lažje živim

Freya88 -> RE: a kdo pozna tablete (15.4.2011 18:36:23)

IZVIRNO SPOROČILO: end1

ne ne, joče le ko ga v bolnišnici ob pregledu vprašajo, kako je in mu povedo, da je bilo res hudo, pa to ni jok ki bi trajal. Pa sva bila pri logopedu, slabo govori namreč in ko ga je spraševala o začetku bolezni, v smislu, da vidi njegov odziv možganov in spomina mu je bilo hudo.  takrat je logoped rekel, da priporoča to zdravilo in naj se posvetujemo z osebnim zdravnikom.

Ampak po 6 tednih, ko je le ležal in spremenil se mu je svet, mi je kar logično, da je občutljiv. Drugače pa je zelo vredu, umije se sam, sam skrbi, kdaj mora jesti, hodi samostojno, tudi družbe se ne boji. Sva šla po logopedu na kavo, na njegovo željo, kjer je srečal ljudi ki jih pozna.

Upam da je kaj boljse!!! Taksna bolezenska stanja niso lahka, ne za bolnika in ne za svojce... drzi se...

end1 -> RE: a kdo pozna tablete (15.4.2011 20:08:34)

jih je pričel jemati, bomo vidli kako bo, upam da ne bodo začetni učinki prehudi, vse na kupu, zdaj mu je pa še brat umrl[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Stran: [1]