Prenehanje skrajšanega delovnega časa (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mayble -> Prenehanje skrajšanega delovnega časa (30.3.2011 9:04:38)

Kaj moram narediti, če želim prenehati delati skrajšani delovni čas - delodajalcu moram najbrž napisati prošnjo da mi spet spremeni pogodbo, kaj pa na Centru?? Koliko prej pa moram to urediti pred prenehanjem?
Hvala za odgovor.

Katy78 -> RE: Prenehanje skrajšanega delovnega časa (30.3.2011 16:27:48)

Če želiš prekiniti predčasno, se pravi preden ti poteče odločba, potem moraš javiti na CSD, da te oni za tiste ure, kolikor delaš manj, odjavijo, delodajalec te bo pa prijavil. Po moje ni treba urejati kaj dosti prej, pač toliko, da dobiš odločbo - jaz sem jo dobila v parih dneh.

ronja -> RE: Prenehanje skrajšanega delovnega časa (5.4.2011 12:03:44)

Vseeno si rajši zrihtaj čimprej. Moj primer: sem bila na p., vedela, da želim potem delat skrajšani čas, delodajalec se je strinjal, njegovo privoljenje sem že dobila, nesla vse na CSD, vendar naša kadrovska ne more napisat nove pogodbe, dokler nima pismeno od CSDja, da bojo oni plačevali ostale 4 ure. In na CSDju (v LJ, ne nekje, kjer je ena za vse) je ženska, ki to ureja zbolela. In se ni nič zgodilo. Ok, čakam, kličem, mesec, dva, tri... POtem me je počasi začela grabit panika, da še vedno ni nič, jaz bom pa kmalu morala v službo. Kličem in kličem in težim in vsi isto:
- ja, to una dela, una je p azdaj bolana, pa ne vemo, kdaj bo ozdravela.
- Ja, a ne date potem tega komu drugemu, če je pa tista par mesecev bolana?
- Ja, saj včasih pride vmes kaj naredit, samo najprej najbolj nujne zadeve.
- Ja, pa saj to je nujno, jaz to moram ta mesec dobit.
- Ja, jaz vam ne morem nič pomagat, to una dela, une pa ni.

Hvalabogu, da sem dala toliko prej not, če bi to urejala zadjne dni, definitivno ne bi iblo pravi čas (pri nas je treba še malo več časa, ker pogodbo podpisuje več strani in že tu traja...)

Stran: [1]