luka jan
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: luka jan Saj je pametno da peljete kaj s sabo, samo mi nimamo te navade. Prvič imamo premajhen avto za vse, drugič pa ne sestavljam jedilnika vnaprej, tako da niti ne vem kaj nesti. Nesem tisto kar je v hladilniku, da se mi pač ne pokvari, pa nekaj pijače za prve dni, mogoče kakšno vino, ki je meni boljše kot njihovo in to je to. , če pa že pa kupimo dol. Seveda posledično zapravimo veliko preveč, ampak dokler lahko naj bo tako, Jaz na dopustu rada preizkušam njihovo kulinariko, tako da ne kuhamo velikopotem pa bomo že šparali, ko bo treba. Normalno, da ti je potem brez veze s sabo karkoli voziti, če hodite v gostilne jest....... Saj mi tudi gremo kdaj v oštarijo jest.......pa ribe kupujemo od ribičev, kaka priloga pa se potem prileže zraven.....in si riž pa krompir ponavadi od doma prinesemo, pa domačo zelenjavo za prvih nekaj dni.....si pa to lahko privoščimo, da s sabo peljemo kaj hrane, ker za dete razen kake knjige in male igrače ter rokavčkov nič ne tovorimo zraven.....pa ima hrana plac v avtu...... S 60 EUR na deset dni pa res nikoli še nismo prišli skozi, čeprav si precej pripeljemo zraven......samo to pa bolj zato, ker obožujemo sedeti v kaki oštariji ob morju in se nacejati s kavo ali pa vinom in pivom, travarico (midva pač na dopustu ne pijeva zgolj negazirane vode ).......in se sploh ne zavedaš, kako hitro ti EUR izpuhtijo iz denarnice....... Normalno, saj grem na dopust in k temu prištevam tudi dobro hrano in pa kakšno prijetno posedanje v senci gostilne s hladnim pivom. Tudi jaz najraje pijem vodo, ampak si jo nikoli v gostilni ne naročim, tisto z okusom ja, navadne pa ne. Razen zraven kave, to pa obvezno. Preživeti 10 dni dopusta s 60 euri pa je tudi meni misson inpossible, ma nam nikoli še ni ratalo, pa se tudi ne preseravamo. Če gremo s plaže na pjačo in midva pijeva pivo, mali sok je to takoj 7 eurov, pa deset dni in si na 70 eurov. Evo, smo samo enkrat na dan šli na pijačo in zapravili cel Benikin proračun. Kje pa so še kavice, sladoled... Jaz se s tem denarjem še doma ne preživim, kaj šele na morju.
|