emina83 -> RE: Ring sling - šivanje (30.3.2011 9:16:24)
|
Oj! Glede dolžine, mislim da imaš dovolj 1,8m blaga, da bi ti `rep` slinga segal tam nekje do kolkov. Za širino priporočam 70cm ali več, Za potem ko so malo večji in rabijo malo večji pouch oz vrečo v kateri sedijo. Če pa imaš namen nositi otroka samo v fazi[sm=duda.gif], potem je že 70cm dovolj. Kar se pa blaga tiče, ti priporočam kakšno tkano platno (pa ne v smislu tistega tankega a la za posteljnine, ampak nekaj močnejšega), še najbolj pa lan, sam ,ali pa v mešanici z bombažem. Ta ti bo najdlje zdržal, pa še vroče ni v njem, ker super diha. Poleti je itak vroče samo po sebi in če še imaš malega[sm=duda.gif] na sebe prilepljenega, mislim da veš da kaj bolj hladno ti verjetno ne bo[sm=smiley36.gif], in če nimaš pravega blaga na sebi, to samo poslabša zadevo. Blago je lahko enojno, ali dvojno, čist po želji, ampak, če boš izbrala lan, je komot lahko enojno, ker lan zelo dobro podpira težo otroka. Meni osebno odlična spletna stran, za slinge - o uporabi šivanju... je http://www.sleepingbaby.net/ Jan je res profesionalka v svojem delu in šiva prvovrstne slinge za malo denarja[sm=bravo.gif], edina težava je v tem, da je v ZDA. Ima pa res čisto vse kar potrebuješ vedeti o slingih, nj. uporabi, nameščanju, šivanju... zelo nazorno opisano in mislim da se lahko čisto vsak znajde, še jaz, npr, ki pojma nimam o šivanju. Upam da sem kaj pomagala.
|
|
|
|