Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 11:05:33
|
|
|
|
mia14
|
Nam je zdravnica priporočala lonec vrele vode, v katero vsuješ morsko sol in kamilice. Lonec postaviš k vzglavju posteljice, ko otrok spi. Z raznimi pripravki ga ne bi mazala, je še premajhen.
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 12:15:04
|
|
|
|
Hope2
|
prvo kot prvo, veliko fiziološke in aspirator. Pri tako malem, smo dajali 2,5 ml v vsako nosnico, da je na drugi ven priteklo. Lonec slanih kamilic pod posteljo Narezana čebula, zavita v gazo nad posteljo (smrdi ogabno cela soba še 3 dni). Če misliš sirupe iz čebule ali črne redkve, to ni za tako male. Inhalacije (v kopalnici narediš paro in se gresta kopat ali se malo poigrata), dranaža hrbta- po hrbtu ga tapkaš, da lažje sluz izkašlja- kako pravilno izvajat, najdi na internetu Pražene kamilice na prsnem košu, čez noč (če kašlja)
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 29.3.2011 12:17:30 >
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 29.3.2011 21:46:18
|
|
|
|
*NikoLina*
|
Aspirator in fiziološka, inhalacije, osvežilec zraka, tapkanje po hrbtu, dvignjeno vzglavje in svež zrak,...vse to počnemo. Mislila sem recimo kot to s čebulo zavito v plenico, nobenih žavb. Zanima pa me še nekaj...Tiste, ki uporabljate baby vac in njemu podobne aspiratorčke, koliko časa sesate sluz, dokler ne spucate do konca noska ali recimo 1 min? Mogoče malce neumno vprašanje, vendar me skrbi, da ne bi malemu poškodovala noska oz sluznico
|
|
|
|
RE: Nahod in domača lekarna 30.3.2011 7:27:35
|
|
|
|
Hope2
|
Z baby-vacom nos pucaš tako, da vtakneš v nosnico za 1-3 sekundi in potegneš ven, pa spet not v nosnico za 1-2 sekundi in ven. Če držiš v nosnici več kot 5 sekund prav vidiš kako se otrok napenja oz mu gre na bruhanje in če mu čistiš po hrani, bo tudi brihnil. Torej v vsako nosnico daš fiziološko, malo počakaš, potem pa 1-4x po 1-3sekunde. Evo tak od oka , lahko večkrat , ampak v nosnici mora biti le kratek čas. Tak da o kaki minuti ne sanjaj. Šmrklji gredo takoj ven. Jaz več kot 2x v eno nosnico niti ne šarim po nosu, največkrat je dovolj 1x po 2 sekundi
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?