klor v vodi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

mamicaTaja -> klor v vodi (27.3.2011 22:42:54)

Zaradi neprestanih težav s kožo moje hčerke (15m.), ki ima potrjen AD in nekega izboljšanja kljub dieti zaradi alergij, sem pomislila, da ni oblčutljiva tudi na klor v vodi iz pipe. Zanima me (če se kdo spozna na to), ali ke količina klora 0,15-0,30 mg/l klora velika ali ne? Ali je možno, da bi že tudi zaradi manjše količine klora izbruhnil AD? Hvala za vašo pomoč! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Anonimen -> RE: klor v vodi (27.3.2011 22:47:44)

Pojma nimam, kakšne so priporočljive mere za klor, ti pa lahko povem mojo izkušnjo:

imam pompolix ali dishidrozo, to je ene vrste ekcema in se mi pri stiku s klorom pojavijo srbeči mehurčki po rokah. Če se recimo kopam v bazenu, me srbi celotno telo, enako, če uporabljam papir, beljen s klorom. Sama pitna voda s klorom mi sicer ne povzorča težav, očitno je količina klora premajhna.
Hočem rečt, da je klor tudi lahko alergen, koliko za koga, pa ti ne vem povedat.

katipi -> RE: klor v vodi (27.3.2011 23:40:37)

Moj še ne sedemletnik je alergičen na klor, vsaj mislim tako. Namreč, če je dlje časa v banji, recimo več kot pol ure, ga čez kakšno uro začnejo srbeti dlani. Tako da se večinoma tušira in ni problemov. Težava pa je, ko se kopamo v bazenu, saj zares uživa v vodi. Včasih ga po kopanju v bazenu srbijo dlani, včasih ne, čudno pa je, da gre vedno le za dlani. Ko pride do srbenja, mu dam claritine sirup in pomaga.

Stran: [1]