|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   podaljšanje porodniške
27.3.2011 11:26:57   
beybk
punce, vem da je veliko napisanega na to temo, ampak jaz bi vas vseeno prosila za prijaznost in novejše odgovore.
v mojem primeru je tako: porodniška se mi izteče 22.4. (ŽE...user posted image ). moja mala ima že od rojstva probleme s pljučki, z dihanjem in posledično je skoz prehlajena, že dvakrat sva bili na kisiku, doma inhalirave, sicer ne skoz, kadar je res hudo, enkrat sva bili že na slikanju pljuč, naša pediatrinja pravi, da ji nekaj poka v pljučkih, da se dve mreni drgneta skupaj, ker ima premalo tekočine vmes in naju je šele sedaj, čeprav imamo probleme že od rojstva in jaz to skoz omenjam ped., naju je šele sedaj poslala na pulmologijo, kjer sva bili v petek, kjer so naju še enkrat slikali, ves dan poslušali pljučka, vzeli še kri, da preverijo celice in imunost, ma res so se ji posvetili, imava še kontrolo, izvide še čakava. hvala bogu in hvala doktorju na pulm. da se ji je tako posvetil, da sedaj, ko sva končno prišli do tega, da ji bodo končno prišli do konca, kaj revčko malo tako matra.
sedaj pa me zanima: kolegica mi je rekla, da lahko zaprosim za podaljšanje porod., kar seveda se mi zdi, da bi bilo res dobro, saj glede na to, da so se moji pikici šele zdaj začeli posvečati, mislim  da naju čaka še kar težka borba in veliko letanja in preiskav, sedaj me pa zanima, ali sem mogoče že prepozna da zaprosim za podaljšanje?
kako to storim, kam se obrnem, res nič ne vem, na tem področju sem izgubljena, tako da punce drage, prosim vas za pomoč. kako se sploh lotim tega, ali grem k pediatrinji da mi pomaga, da vse papirje skup znese, pa kako je s tem, da bom verjetno izvide od petka dobila šele čez 14 dni ko imava z malo kontrolo?
najbolj me skrbi, da nisem že prepozna, ker se mi že drug mesec izteče porodniška, samo nisem jaz kriva, da sem morala toliko časa težit in tolikokrat ponavljat da ima moja pikica skoz probleme, da smo jo toliko časa matrali in da smo zaradi tega verjetno tako slabo in težko spaliuser posted image user posted image ker sedaj so nama na pulmološki končno dali en antibiotik in moram reči, da hvala bogu se očitno stanje malo umirja in da tudi lažje spi in več spi, ker očitno je res imela neko dihalno stisko.
se opravičujem, ker sem bila dolga, ampak tako se mi smili mala, ker smo jo toliko časa matrali.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: podaljšanje porodniške
27.3.2011 11:37:40   
eva1
greš na CSD tam ti dajo papirje za podaljšanje porodniške, ki jih izpolniš, zraven priložiš vse izvide katere imate, če jih še nimate, napiši zraven dopis, kaj so na pulmo ugotovili, pa da še čakaš "odpusnico", to oddaš na csd-čimprej, potem oni pošljejo dalje na komisijo v parih tednih dobiš odgovor! Sicer pa se lahko zmeniš, da greš po porodniški še na dopust če še ne bo prej odgovora! Mislim pa da do 18 meseca starosti lahko izkoristiš ta dopust , tako da nič še ni prepozno!

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.3.2011 11:39:37   
beybk
hvala eva, potem nima naša pediatrinja nič pri tem? ker sem mislila da moram it do nje, da bo ona poslala vso dokumentacijo, ki jo ima v kartoteki

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.3.2011 11:52:08   
bambixxx
načeloma se podaljšanje vloži 1 mesec preden ti izteče. tako, da nisi nekaj pozna, še. najboljše, da pokličeš na csd ali se kar oglasiš tam, poveš celo zgodbo in pojasniš, da bi rada vložila za podaljšanje, vendar še nimaš vseh izvidov za priložit. mogoče imajo kaki urgentni postopek, da ti na hitro rešijo vlogo, da ne čakaš predolgo.
kaj pa dopusta nimaš nič več v službi? če ti slučajno prej poteče, preden ti rešijo vlogo, da bi si vzela še nekaj dopusta in si doma zraven pikice.
v glavnem vloži čim prej. zamudila nisi še nič.
pa vso srečo! user posted image

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.3.2011 11:54:00   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: beybk

hvala eva, potem nima naša pediatrinja nič pri tem? ker sem mislila da moram it do nje, da bo ona poslala vso dokumentacijo, ki jo ima v kartoteki

pediater ti lahko samo mnenje napiše, vlogo pa moraš sama oddat na csd z vsemi izvidi. saj pri P imaš samo kopije izvidov, originale pa imaš ti, a ne? tudi k vlogi priložiš samo kopije.

(odgovor članu beybk)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.3.2011 12:01:34   
Precious
Ni nobenega urgentnega postopka. Ti greš lahko jutri na csd poveš,ti dajo za izpolnit,potrebuješ tudi izvide,ki niso starejši od 6 mesecev. Mnenje P pa bolj malo šteje.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.3.2011 14:40:56   
sazi
Sama sem vlogo za podaljšanje oddala 1 teden pred potekom porodniške - o pravici povedano nisem mislila, da bom upravičena do podaljšanja, saj sem bila na počasen tempo razvoja pri sinu navajena in na to nisem gledala kot na neko katastrofo. Pa so na pregledu v RA 1 teden pred potekom porodniške naredili cel halo in naj dam vlogo za podaljšanje.

Sprintala sem si obrazce za porodniško, jih izpolnila, zraven dala fotokopije izvidov iz RA, sama napisala še en dopis z opisom težav, zdravljenja...

Oddala papirje. Porodniška se mi je iztekla, vendar sem bila še 3 tedne na dopustu. V tem času sem dobila pozitivno odločbo in po treh tednih spet nastopila (podaljšano) porodniško in bila doma še 90 dni. Je bilo pa to 4 leta nazaj, samo je po mojem zdaj tudi tako.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.3.2011 20:46:36   
titanik
Naša ima probleme z kolki niso uredu razviti.Prejšni teden sem oddala vlogo za podaljšanje porodniške.Sedaj mirno čakam odgovor .

< Sporočilo je popravil titanik -- 27.3.2011 20:47:02 >

Ponosna sem na to ,da sem dobra mama.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.