Podaljšanje porodniške ..... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

isabeaux -> Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 15:44:44)

Imam eno vprašanje...sploh za starše, ki ste dali vlogo za podaljšanje dopusta za nego in varstvo otroka pred kratkim, in če so vam zavrnili, pa ste se pritožili...ali so komu potem odobruli?

Seveda pod pogojem, da recimo otroček obiskuje fizioterapijo...itd...

No moja izkušnja je takale:
mojo Najo hodiva na Fizio včasih tudi dvakrat tedensko, bila je rojena v polnem 35. tednu, hvb. nekih posebnih težav ni imela, le da imamo kr naprej težave z bruhanjem ...neješčnostjo, atopijskim dermatitisom in seveda pri motoriki malo zaostaja, sedaj pri 11. mesecih še zmeraj ne sedi, se ne plazi, edino kar ji samostojno uspe, je da se iz hrbta na ravni podlagi prevali na trebuh, ampak se tudi takoj vrže nazaj na hrbet....

Skratka kar sem želela povedati je to, da sem danes na lastni koži okusila, da so postali v zadnjem letu hudooo strožji na komisijah za podaljšanje porodniške, saj sva midve dobili danes odločbo, kjer so naju zavrnili.

Zakaj po enem letu...?

Ker pa imam doma še sinka, ki se je rodil pred dobrima dvema letoma, tudi nedonošenček , rojen v polnem 33. tednu, in on se je pri 11. m. že plazil...ostalo je vse bilo tudi ok, le da sva hodila na fizio 1x na teden...pa so nama vlogo za podaljšanje odobrili za 90. dni....

Po pravici povedano, sem po eni strani žalostna, saj bi lahko z Najo in Majem bila doma še vsaj tri mesece, če bi mi vlogo odobrili, tako pa žal...bosta šla v jasli...čeprav si nikakor ne predstavljam kako bo naja v jaslih...ko še niti sedi ne...

Sicer razmišljam o prtožbi...stane me nič ne...ampak dosegla pa itak ne bom nič...mar ne...ima kdo kakšno izkušnjo s tem?

Hvala in lp...[sm=smiley1.gif]

Kiya -> RE: Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 18:24:01)

Jaz sem za podaljšanje šele včeraj oddala, ampak kaj pa če bi fizioterapevtki ali pa razvojni pediatrinji rekla še za en izvid in tega dodala pritožbi.

benika -> RE: Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 19:32:48)

Strožji so postali zato, ker ogromno mamic odda prošnjo za podaljšanje, od tega jih je vsaj 50% takih, ki so oddale zato, da bi bile doma, z otrokom pa je vse OK.

Glede na napisano ti želim, da ti podaljšajo.

K_a_t_i -> RE: Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 21:07:22)

IZVIRNO SPOROČILO: benika

Glede na napisano ti želim, da ti podaljšajo.

Enako.

m_o_i -> RE: Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 21:12:05)

jaz jo oddam naslednji teden-mi je pediatrinja sama danes rekla, da bo napisala predlog in mi ga poslala po posti...
in je takoj poudarla, da odloca pa komisija glede podaljsanja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
tak da z zavrnitvijo (se) nimam izkusenj...

in ja-glede na prebrano: stiskam pesti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

isabeaux -> RE: Podaljšanje porodniške ..... (24.3.2011 22:56:57)

Živjo punce...hvala za odgovore...no pri nas v Mb je tako, da je zdravnica od razvojne hkrati predsednica komisije...zato sem toliko bolj začudena...ker res pozna oba primera Majevega...kjer je dala podaljšek in Najinega, kjer pravi da ni potrebe...hkrati pa bom predenj oddam pritožbo še poskusila se z njo pogovoriti, ker imamo ravno 31.3. spet pri njej kontrolo...in takrat bo itak videla Najo in tudi videla kako je z njo...da seveda še sploh ne sedi , kaj šele da bi se plazila...tako da ji bom tudi rekla, da nimam pojma, kako bo ta mala revica shajala v jaslih, čez en mesec, ko mi poteče porodniška...

Čeprav sem se odločila, da bom nekako če se res ne bo dalo nič zmenit ( česar se bojim), potem šla v bolniško zato, da ne bo treba ji v jasli, predenj se vsaj plazi, kar pa zna pri njej trajati še kr nekaj mesecev...

Madonca na fizio in z vajami doma sva sedaj v treh mesecih dosegli šele prevrat na trebuh...in močno upam, da bo to zdravnica v razvojni, o kateri govorim, tudi videla...seveda bova dobili tudi novi izvid...in bom potem s tem izvidom vred dala ali pritožbo ali pa ponovno prošnjo....saj še ne vem...

Upam da se bo dalo kaj zmeniti...ker sem videla koliko je Maju to podaljšanje pomagalo...res ogromno...no ok...njega sploh v vrtec potem dala nisem, ko sem bila tako z Najo spet noseča in na bolniški...pa sem ga imela kar doma...in vem kako to nedonošenčku pomaga...ogromno res....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lepo bodie...se še javim...sploh ko kaj izvem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]