latris -> RE: Prikolica da ali ne (24.3.2011 12:59:41)
|
Prikoličar mi smo ful kolebali če se splača kupit prikolico za potovanja. Razmišljali smo ravno tako kot ti, da bi potovali na isti način. Lani smo si jo kupili[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ti pa povem, da smo si ogledali od starih do novih in na koncu prišli do tega, da če se bomo s prikolico veliko vozili rabimo novo. Pa kot je že nek predhodnjik napisal s protinihajno kljuko. To je zelo pomembno pri vožnji. Pomembno je še da je prikolica čim lažja, da jo lažje vlečeš in pa če se da, da je čim krajša. Mi smo na koncu našli prikolico staro 3 mesece, ker se je en tip premislil in kupil avtodom, ampak z vso dodatno opremo za potovanja (tenda, ogledala za avto, varnostni ventil za plin, tako da ti med vožnjo hladilnik dela na plin...) Opremljena tako kot avtodomi. Prikolico boš imel za dolgo in se ti splača dat melo več denarja, ker varnost je na prvem mestu. Smo razmišljali tudi o avtodomu, pa smo se raje odločili za prikolico ker: -je že sam nakup 5x cenejši -registracije in servisa nimaš (no, za registracijo daš 60 eur) -prideš v kamp, pustiš prikolico in z avtom greš lahko praktično povsod (kar zna bit z avtodomom kar problem) Ja, kar se pa tiče, da bi prikolico pustil na parkirišču (jo še nismo, ampak nameravamo letos), ima pa mož idejo, da zakleneš ročno zavoro, samo še ni pogruntal kako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Sem pa že videla Nizozemca na Bledu. Ketno in okrog ene štange, pa listek za parkirnino. Je pa prikolica velik večji luksuz od šotora. Seliš se lahko vsak dan, nisi moker če dežuje, zakuriš gretje da ne zebe, spiš od tal, zjutraj ali sredi noči ti ni treba z otrokom na WC... Kar se pa vožnje tiče, pa glih za čez Vršič po moje ni primerno it. Mal pogledaš po kateri cesti pelješ, glih kje bluzit ni pametno. Kar pogumno. Nas so tudi strašili, pa mislim, da ni vse le avtodom, in da bomo s prikolico še bolj uživali. No, sem se kar razpisala, če imaš še kaj, pa kar vprašaj
|
|
|
|