voziček: klanec + makedam (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


mrcinca -> voziček: klanec + makedam (23.3.2011 10:35:48)

Pozdravljeni. Začela sva razmišljati o nakupu vozička. Ponudba je ogromna, zato sem čist zmedena [sm=zmeden.gif]. En kriterij je ta, da imamo okrog hiše ogromno prijetnih, a makedamskih poti. Ampak da pridem do tja, se pa moram spustiti po enem makedamskem, ovinkastem klancu. Zato razmišljam, da je praktično, da bi imela zavoro na ročaju?! Nova dilema- ali so boljši štirikolesniki ali trikolesniki? V oči mi je padel Jane slalom pro formula, ki ima zavoro na prvem kolesu, kar pa spet ne vem ali je praktično ali je za tak teren boljše, da so zavore na zadnjih kolesih?

Vesela bom vsake vaše izkušnje glede takega terena in vozička, ki se vam je zdel uredu.

lp,b.




tix -> RE: voziček: klanec + makedam (23.3.2011 10:55:46)

jaz imam trikolesnik s premzo na zadnjih dveh kolesih in sem zadovoljna. Imamo pa tudi makedam in klance okrog in krog [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jada82 -> RE: voziček: klanec + makedam (23.3.2011 12:40:55)

Jaz imam tudi polno makedamskih poti okoli hiše, zato sem tudi kupila bolj robusten voziček. Moj je trikolesnik, s tem da ima za sprednje kolo dvojno kolo - malo bolj je stabilen. Za makadam je pomembno tudi, da se sprednja kolesa fiksirajo - za to je bolj praktičen trikolesnik, ker moraš fiksirati samo 1 kolo, vendar pa mislim, da so štirikolesniki nekoliko bolj stabilni.
Moj sicer nima zavore spredaj na ročaju, kar mi včasih malo manjka, sploh po klancu navzdol - to ti priporočam. Ja, za Jane Slalom pravijo, da je fajn, pa tud Peg Perego GT3 je super.
Jaz imam sicer Implast Bolder 3 - vse super, edino ta zavorica mi manjka. Podoben je tud Maxi Cosi Mura 3, sam pomoje tud nima zavore. Za makadam je vseeno fajn, da je stabilen vozek ... zato so mi te trikolesniki z dvojnim kolesom spredaj super!
Ne vem, malo še poglej po netu, pa malo vprašaj v kakšni trgovini .. je pa tolk izbire, da je kar noro ... Aja, pa velika napihljiva kolesa so najboljša za makadam - pa dobro vzmetenje!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.3.2011 13:56:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




vragec80 -> RE: voziček: klanec + makedam (24.3.2011 11:37:25)

Tega tudi mi uporabljamo za sprehode po gozdu in je super.




Anonimen -> RE: voziček: klanec + makedam (24.3.2011 12:14:30)

Če bi imela samo makedam potem bremza ni potrebna ... tako ko imaš pa še klanec, bi ti jo pa jaz toplo priporočila.




mayci -> RE: voziček: klanec + makedam (26.3.2011 11:51:35)

Se strinjam z Otiko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Priporočala bi ti pa tudi jaz za take pogoje Bebe confort High trek. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ryssa -> RE: voziček: klanec + makedam (26.3.2011 13:31:31)

Mi imamo quinny-a, ima zavoro na ročaju. Kaj vse je že ta voziček preživel v 2,5 letih.... makadam, gozd, nemogoč teren z luknjami in velikimi kamni, pol metra snega..... ni da ni, poleg tega tudi tamali ni ravno med najlažjimi otroci. Prav čudim se, da je še sploh cel. Ampak je 1A, mislim da bi kamot preživel še kakšnega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




barni -> RE: voziček: klanec + makedam (28.3.2011 8:36:19)

Jaz sem bolj za 4-kolesnike. Sem ga že imela in sem ga spet kupila. Bremza na ročaju je ok, samo se da preživet tudi brez tega. Mi je pa fajn, da bo tokrat imel voziček gibljiva prednja kolesa.

3-kolesnik je po mojih izkušnjah bolj okreten in vodljiv, samo se slabše obnese na slabih terenih (vsaj jaz sem se precej bolj namučila kot s 4-kolesnikom). Bolj je treba biti previden in ohranjat stabilnost vozička.

Zato smo mi ponovno izbrali 4-kolesnika, vendar tokrat z nenapihljivimi kolesi.




izalina -> RE: voziček: klanec + makedam (5.4.2011 11:35:38)

Tudi mi imamo High Trek-a in je zakon.....ga ne zamenjam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Z njim pridem kamorkoli, makedam, gozd, klanec gor ali dol, kolovoz,.....Super za off road. Pa všeč mi je še to, ker ima vse tri kolesa enako velike. Ostali vozički imajo sprednje kolo manjše ali pa so vsi trije kolesi nekoliko manjši.





constanca -> RE: voziček: klanec + makedam (5.4.2011 12:37:44)


Mi imamo za taksen teren joggster twist od tfk in sva super zadovoljna.
Napihljive gume in dober sistem s prvim kolesom. Ravno prav velik in ....no skratka za nas super. 




Stran: [1]