urška -> RE: logoped (23.3.2011 11:54:20)
|
tudi pri nas je bil logoped v sklopu vrtca. podpisati je bilo treba obrazec in logopedinja je te otroke pregledala ko so bili stari vsaj 4 leta. na prevem pregledu mi ni bilo treba bit zraven, ker je samo preverjala, če sploh rabi logopeda. potem sem dobila obvestilo kdaj naj pridem na razgvor z njo. ker si ni izgovrjal črk C,S, Z sva se dogovorili za obiske pri njej. tako da sem ga vsake 2 tedna vozila k njej, malo več kot pol leta. srečanja so trajala pol ure, v tem času je bil njej v pisarni sam. niti ne vem zakaj bi bila z njim. jasno je, da večina otrok slabše sodeluje, če so starši zraven. in to, da otroci začnejo obiskovat logopeda šele po sedmem letu je neumnost. kako se bo tak otrok, ki glasov ne pozna v prvem razredu načil črkovat? kako se bo naučil prepoznat prvi in zadnji glas v besedi, če določenega glasu ne more izgvorit? pa ne me narobe razumet, ne govorim o poznavanju črk, ampak o poznavanju glasov. tako da, k logopedu čimprej, otrok je po šetrtem letu vsekakor dovolj star, da ga začne obiskovat. je pa res, da je logopedov malo in imajo veliko otrok, zato najverjetneje starše odpravljajo z različnimi izgovori zakaj naj pridejo kasneje k njim.
|
|
|
|