roberta -> RE: Kopanje v kadi: starš in otrok (17.4.2011 21:20:49)
|
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse Nečakinja, hodi v 3 razred, je bila zadnjič pri nas in se je šla kopat z mojo hčero.. Pa ji je bilo tako nerodno pred mano,... jaz mislim, da je treba vedno otrokova čustva upoštevat. jasno je, da je dojenčkom in mlajšim otrokom vseeno ali smo goli pred njim ali ne, pri starejših otrocih pa se ta občutek nelagodja zaradi golote že razvije. in čim to opazimo, je po moje čas, da se nehamo skupaj kopati, hoditi v kopalnico po karkoli že, če se otrok tušira, goli zjutraj pred otrokom iskat obleko, itd. spoštovanje otrokove zasebnosti je pred tem, ali je nam ob neki goloti tudi nerodno ali ne. kot pri zgornjem primeru - če se je avtorica tisti trenutek, ko je opazila zadrego nečakinje, odstranila iz kopalnice, je bilo to prav, če pa njenega občutja nelagodnja ni upoštevala, je bilo to zelo krivično in neprimerno do nečakinje. ker tudi če zanjo ni bilo to nič posebnega, je bilo za deklico zelo zoprno. če je bila pa hčerka tako majhna, da je ni upala pustiti samo v kadi z nečakinjo, potem se te vrste fore "skupnega kopanja" pač ne bi smeli iti. vsaj jaz tako mislim.
|
|
|
|