Izleti v Pomurju (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

mami 77 -> Izleti v Pomurju (21.3.2011 9:36:33)

Pozdrav

Z mojim sinčkom sma na dopustu pri mami za 3 tedne in me zanima ali so kje kakšne aktivnosti za otroke ? ali kaj si lahko grema ogledat ? ....

Hvala za vse ideje in napotke [sm=smiley1.gif]
Sabina

ksenija12 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (21.3.2011 10:31:31)

Priporočam:
- Vas štorkelj (Mala in Velika Polana)
- Bukovniško jezero
- Brod na muri
- če se radi kopate, pa še kakšni Banovci
Bom pobrskala, če je še kje kakšna učna pot. Zanimiv zna biti tudi grad.

luka jan -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (21.3.2011 11:07:16)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

Priporočam:
- Vas štorkelj (Mala in Velika Polana)
- Bukovniško jezero
- Brod na muri
- če se radi kopate, pa še kakšni Banovci
Bom pobrskala, če je še kje kakšna učna pot. Zanimiv zna biti tudi grad.

A smem vprašat kako veš da gre za ta konec????[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Aha, sem še sele sedaj vidla cel naslov teme...[sm=smiley36.gif][sm=smiley1.gif]

mami 77 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (21.3.2011 15:10:00)

Hvala Ksenija [sm=smiley1.gif]

V Polani še nisem bila in si boma šla pogledat.

Na Bukovskem jezeru je kaj drugega za videti kot jezero [sm=zardeva.gif] [sm=smiley1.gif] ?

Na plavanje bova tudi šla ,verjetno Radence in Moravske Toplice? V Banovih pa že telo dolgo nisem bila,je primerno za majhne ? So kašna igrala...??

Kaj pa kakšne otroške delavnice..... ?

Vse ideje dobrodošle. Sma tretji dan in se že dolgočasima [sm=smiley13.gif]

ksenija12 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (22.3.2011 9:52:22)

Bukovniško jezero - predvsem za sprehajat,sprehajalne poti (cca 1 ura okoli jezera, slediš oznakam za Pomursko planinsko pot). Kolikor vem, se da po jezeru tudi peljat s čolnom. Voda naj bi bila zdravilna, ponekod so označene tudi posebne energijske točke.  
V Dobrovniku sem našla tudi tropski vrt, pa zna biti tudi zanimivo-link:
http://www.tropskivrt.si/si/kontakt
Ne pozabit tudi na Ižakovce in Otok ljubezni in plavajoči mlin na Muri (Veržej).  
Na murskosoboškem območju so drugače tudi 3 gozdne učne poti-link http://www.zgs.gov.si/slo/obmocne-enote/murska-sobota/gozdne-ucne-poti/index.html#c1971
Nam so učne poti zmeraj zanimive, ker potekajo po gozdu,,zraven so poučne table in ni gužve...če se še kaj spomnim, javim:)

liliana -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (22.3.2011 10:03:14)

V Maximusu v Černelavcih je Maxi Land, kjer se otrok lahko igra.....v Murski Soboti v parku je lepo otroško igrišče......ob sredah in četrtkih so v knjižnici v Murski Soboti ob 16.30 pravljice in družabne igre za otroke........

Drugače pa dete lahko pelješ gledat Mlin na Muri v Veržej in nabereta v šumi spotoma malo zvončkov.......zvončke (norice) lahko nabirata v bližini Murske Sobote v Markišavski šumi......v v Prosenjakovcih in v Gostilni Jelenov hram v beznovcih si lahko ogledata živalski vrt domačih živali.....na Otoku ljubezni v Ižakovcih je za otroke tudi zelo zanimivo - race lahko futrajo, kamne mečejo v vodo, se z brodom po Muri vozijo in divjajo po otroškem igrišču.......

mami 77 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (24.3.2011 10:18:35)

Najlepša hvala Ksenija za trud.Ne vem koliko bi mojega 3 1/2 letnega zanimal tropski vrt in sprehodi ker je bolj navdušen na igro,traktorje,živali.....

Liliana v Maksimusu sma bla že prej ampak noče tam sam ostati (pri nas so ''mehke igre'' v večjih zgradbah kjer so notri kafiči tak da starši ostanejo tam).Super za park in knjižnico boma sigurno šla pogledat.

Sem odkrila da je tudi v BTC-u ''mehka igra'' kjer je užival.

Hvala obema za pomoč in če se še kdo kaj spomni kar sporočite [sm=smiley1.gif] (saj sma tukaj 3 tedne in boma rabila dosti zaposlitve )[sm=smiley36.gif]

liliana -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (24.3.2011 11:24:19)

Liliana v Maksimusu sma bla že prej ampak noče tam sam ostati (pri nas so ''mehke igre'' v večjih zgradbah kjer so notri kafiči tak da starši ostanejo tam).Super za park in knjižnico boma sigurno šla pogledat.

Sem odkrila da je tudi v BTC-u ''mehka igra'' kjer je užival.

Nimam pojma kakšna igra je v kateri igralnici v šoping centru.....ker nisem ravno pristaš teh igralnic in naša se praktično nikoli ne gre igrat tja....

A tistim žogam in lestvam v BTCJ-ju se reče "mehka igra"......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] V Maximusu pa je potem "trda igra".....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mami 77 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (24.3.2011 21:04:07)

Kako Slovenci te nove igralnice imenujejo res ne vem ker jaz že 10 let živim v Angliji in je to v Sloveniji novost.Pri nas se tem ''igralnicam'' reče SOFT PLAY in sem jaz kar dobesedno prevedla,če je pa tako kot se imenujejo tukaj pa ne vem [sm=smiley19.gif][sm=smiley13.gif]

Liliana zakaj se ti pa ne dopadejo (zaradi bacilov ??) ali ?? Jaz sem pa kar pristaš in sinček tudi [sm=smiley1.gif]

To je eden od najinih najljubših ''centrov''
http://www.gokidsgo.net/

liliana -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (27.3.2011 4:06:51)

V trgovino grem običajno hitro nekaj kupit.....če je otrok z mano, gre pač z mano.....nisem ravno navdušena nad več urnim šopingiranjem, pomerjanjem, gledanjem izložb......

Rada pa hodim po kafičih......in običajno vzamem otroka s sabo......ker pa imam večkrat možnost varstva.....moža, dve babici....si pa tudi kdaj vzamem čas za kavo brez otroka....ko pa je otrok z mano, pa je z mano na kavi in ne v igralnici šoping centra......

Pač ne čutim potrebe, da bi bila uporabnica teh igralnic v šoping centrih......pa ni to zaradi bacilov.....te umetne tvorbe od igralnic se mi pač ne zdijo nek ekstra dosežek za otroka......se mi zdi, da več otrok odnese, če prelaga šalico z enega mesta na drugega in meša sladkor v skodelici, kot pa da se valja po tistih gumijastih žogah......saj dvakrat ali trikrat na leto gre na kak "ringišpil"  ali pa v kako tako igralnico.....da pa bi mi predstavljal manjko teh igralnic na dopustu problem, pa se mi še ni zgodilo......in tudi dopusta nikoli ne planiram tam, kjer je obilje teh "plastičnih igralnic".....

mami 77 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (28.3.2011 14:27:41)

Ja seveda vsak naredi kot mu paše [sm=smiley1.gif].

Pri nas te igralnice niso v ''šoping centrih '' ampak so posebej zgradbe in gremo tja z namenom ,da se gremo tja igrat .Meni osebno se zdi ,da otroci potrebujejo takšno in drugačno igro saj moj sin se začne zelo hitro dolgočasiti.Tak da ko ni v mali šoli, grema v knjižnico kjer je branje zgodb, ali na turistično kmetijo,v gledališče ali v '' te'' igralnice.... Midva z možem rada vzamema sinčka z nama čez vikende v mestih (London,Pariz,Ljubljana....) ali potovanja/dopuste.Tak,da je vsega navajen ker doma se začne prehitro dolgočasiti (čeprav ima polno igralnico igrač). Ko pa želima vikend sama z možem pa ga tudi babica pazi čez vikende [sm=smiley1.gif]

ksenija12 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (30.3.2011 11:19:35)

In..kako se imata?

mami 77 -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (31.3.2011 19:07:36)

Imava se fajn,hvala. Sma bla dvakrat v MS, dva dni sma preživela v MB kjer sma bla na lutkovni predstavi in se dobila s prijateljico in otroci,2x na bazenu, obiski pri sorodnikih....Načrtujema ogled ZOO-ja v Šratovcih , dinozaverski park v Avstriji,lutkovno predstavo v MS čez vikend.....
Ostaja še en teden pa spet domov.Sinček tudi dobiva malo domotožja po atiju ,prijateljih.....drugače pa se zabava z njegovo babi tukaj ....
[sm=smiley1.gif]

liliana -> RE: RABIM POMOČ PROSIM, KAJ SI OGLEDATI Z SKORAJ 4 LETNIM OTROKOM V POMURJU ?? (1.4.2011 9:52:17)

No.....lepo, da uživata......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]