pearl -> RE: težave v šoli (11.5.2011 7:42:01)
|
Sem mnenja, da je vsekakor boljše, da fantek, da kakšni punčki lubčka, kot pa da jo tepe in ustrahuje. Tudi sama, kot otrok sem imela neprijetno izkušnjo v vrtcu. Imela sem zelo rada otroke in jih cartala, ter jokajoče tolažila. Tudi moji vzgojiteljici to ni bilo všeč in je povedala moji mami. Danes, po več kot tridesetih letih sem še vedno besna nad takšnim ravnanjem vzgojiteljice. Na srečo je danes v tem istem vrtcu drugače tudi po zaslugi drugih vzgojiteljic, vzpodbujajo se medsebojni odnosti, mnogo otrok se ob prihodu in odhodu objame in dajo lupčka, predvsem je to izrazito po kakšnih počitnicah ali vikendu, skratka to je tisto, kjer se otrok počuti ljubljenega tudi med vrstniki in nasilja med temi otroki, čeprav prevladujejo fantje 15 : 4 NI. Je pa tudi res, da se že pri treh letnikih razvijejo simpatije, ki morda trajajo tudi nekaj let [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in prav je tako. Kot so že omenili pisci pred mano, potrebno je otroku razložiti, da dotiki in poljubi ne smejo biti proti volji ljubljene osebe.
|
|
|
|