SaaS -> RE: Nujno potrebujem navodila za hiconcil sirup (19.3.2011 6:56:23)
|
Škrlatinka in angina sta pravzaprav isto. Prvič ko se otrok okuži z bakterijo , ki to povzroča, se pojavi škrlatinka, ko se naslednjič, izbruhne ven kot angina. Ker pa obstaja nekaj sevov teh bakterij (trije naj bi bili), lahko dobiš škrlatinko trikrat. Škrlatinka je kot pravijo angina z izpuščaji. Jaz sem tudi alergična na neko sestavino hiconcila. V otroštvu nisem imela teh problemov, ko pa sem pri 30h ga dobila, sem po nekaj dneh ratala čisto pikasta. So mi rekli, da je to alergija na neko pomožno snov. Niso testirali, le zdaj ga ne dobim več. Sin pa je imel enkrat tudi težave. Ko je zaradi ušes začel jemati hiconcil, je tri dni po tem dobil vročino, naslednji dan pa ratal pikast. Od jutra do popoldneva so se pikice vidno povečavale, kar v fleke. Sem šla takoj h zdravnici, nakar so ugotovili, da je sočasno z hiconcilom staknil virozo (vročina) in to je potem reakcija na kombinacijo tega. Do večera pa je ratal popolnoma redeč, ne pikice, ne flekci, ampak cel rdeč, na kar me je opozorila tudi zdravnica, da se ne ustrašim. Takrat mislim, da mu je zamenjala in rekla, da ga ne pošlje na testiranje, ker ne sumi na alergijo. Kasneje čez kake pol leta smo spet probali hiconcil in je bilo vredu. Sem pa enkrat tudi brala, da če zdravnik da hiconcil (nevem ali tudi drugi ab) in je v bistvu viroza, za kar ab ne nuca, lahko tero reagira na ta način. Se pravi viroza in ab (ne spomnim se ali je bilo govora o hiconcilu ali na splošno o ab) vzbudita tako reakcijo. To so samo naše štorije s temi pikicami. Upam, da pri vas pridete do konca tej zadevi in da ne bo večjih težav. Jaz bi kar čim prej poklicala zdravnico in naj pove kaj naprej.
|
|
|
|