Za Petjo75 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Lara V -> Za Petjo75 (14.8.2005 16:42:55)

Pozdravljena.

Upam, da ne boš jezna, ker te bom kar tikala. Pred približno 1 mesecem si spraševala glede cepljenja proti tuberkulozi. Zanima me, ali si že kaj ukrenila glede tega. Tudi sama sem se odločila, da bom sina cepila. Zvedela sem, da to storijo samo v porodnišnici, ne vem pa, ker je moja pediatrinja na dopustu, ali se lahko cepi v obdobju med temi tremi standardnimi cepljenji. Star je namreč 3,5 mesece in je bil 1x cepljen. Za to pa sem se odločila, ker sem na dopustu spoznala nekoga, ki je lansko leto prebolel tuberkulozo in je dejal, da je v SLO v porastu. Prav tako sem včeraj govorila z mojo ginekologinjo o tem in je dejala, da je imela 2 pacientki s tuberkulozo in, da bi ona svoje otroke cepila. Tako da mislim, da je pametno cepiti.

Prosim za odgovor in hvala lepa ter lp Lara




Marogica -> Za Petjo75 (14.8.2005 20:00:46)

Ker praviš, da je tvoja pediatrinja na dopustu, ima sigurno zamenjavo-vsaj pri nas je tako. Polkliči jih, pa ti bodo najbolje svetovali, kako in kaj.
Tudi mi smo dali cepit in bi brez pomisleka dali še enkrat.




petja75 -> Za Petjo75 (15.8.2005 8:29:02)

stvar s tuberkolozo je taka... v bistvu smo mi edini, ki so padli v neko črno luknjo (ne)cepljenja proti tuberkolozi.
od septembra naprej naj bi cepili v porodnišnici- samoplačniško. enako bo pa možno cepiti tam tudi naše sončke, vendar samo do 6. meseca starosti - tako so mi povedali v porodnišnici lj.
za starejše dojenčke bo pa potrebno opraviti test ali so že okuženi s tuberkolozo- kdo bo pa to delal oz. cepil se pa še ne ve, mi ni uspelo izvdeti.
je pa potrebno uskladiti datume tega in že opravljenih cepljenj - mi smo bili tudi že enkrat cepljeni in sicer prvo od treh zaporednih cepljenj (ne vem točno katerih bolezni) in med temi cepljenji mora poteči ne manj od 1 meseca in ne več od 3 mesecev. vmes se lahko cepiš proti tbc, vendar mora po tem poteči vsaj 6 tednov do naslednjega cepljenja.
torej koledar v roke in začnite računati, pazi pa da ne bosta starejša od 6. mesecev.
prav sramotno je, da se moramo me mamice s tem ukvarjati....
upam da sem ti kaj pomagala, lep pozdrav




Lara V -> Za Petjo75 (15.8.2005 9:44:28)

Seveda si pomagala, hvala ti. V našem ZD namreč zaupam samo svoji pediatrinji, sem namreč slišala za slabe izkušnje z drugimi. LP

P.S. ...ja naše zdravstvo ima pa res neumne odločitve...posledica opustitve cepljenj so lahko zopet epidemije- in kaj bi potem državo več stalo (ko itak vse gledajo skozi denar)




Stran: [1]