Kerensa* -> Društvo, s.p., SISBON itd. :S (18.3.2011 9:31:45)
|
Help... izgubljam se med podatki oz. informacijami. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] O tem, da lahko odprem oz. registriram društvo, mi je vse jasno in imam tudi vse, kar potrebujem - osnovni statut, pisarno, tistih par € in celo gospodično, ki ima o financah več pojma, kakor jaz, imam na rezervi. Me pa, ker sem multipraktik, muči dejstvo, da je društvo načeloma namenjeno eni stvari (enemu interesu), sploh zato, ker je ime društva, ki ga imam v glavi, specifično za en interes. Ne moreš se npr. imenovati "avto", potem pa prirejati srečanja ljubiteljev kave. Druga opcija mi je edino še s.p., saj za d.o.o. nimam začetnega/obveznega kapitala, niti nimam namena, da bi se zapufala za to, da ga (pri)dobim. Ustanovitveni stroški so majhni, tako, da sem jih sposobna izpeljati, nastane pa tukaj drug problem. Jaz sem zaposlena (za nedoločen čas), tako, da s.p. načeloma niti ne morem biti, kajne? Lahko samo registriram neko "popoldansko dejavnost", prispevke zase pa imam plačane s strani delodajalca, tako, da jih meni zase ni treba plačevati (edino davek od prometa oz. dobička dobim na grbo?). Če se ne motim, moram imeti pa kot s.p. nekakšen poslovni TRR (ločen od mojega osebnega). Zaradi moje "prečudovite" finančne preteklosti, katero mi je velikodušno pomagal ustvariti g. Bivši, pa lahko koga, ki bi v SISBON pogledal pod moje ime, ruknil fršlok, poleg tega pa imam tudi TRR blokado in novega TRR sploh ne morem odpreti. Kako naj jaz torej to skombiniram? Zaenkrat mi je jasno samo to, da četudi TRR nekako odprem, bo blokiran na minimalca - s tem sem se sprijaznila in me ne bi motilo. Samo, da je, pa je OK. V glavnem - odprla bi društvo, ker je zadeva z večih vidikov veliko bolj enostavna in cenejša, me pa moti, da je načeloma samo za eno stvar (edino, če odprem "Multipraktik"). In po drugi strani bi popoldanski s.p., ker bi rada več dejavnosti, pa me je*e finančna preteklost. Kakšna ideja, kako naj jaz to izpeljem?
|
|
|
|